La Policia Nacional alerta d'una nova estafa als tanatoris

Els agents han donat l'avís després de la detenció d'una dona a La Corunya
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional. | Europa Press

 

La Policia Nacional ha alertat d'una nova estafa coneguda amb el nom de l'«estada del tanatori», després que la setmana passada detinguessin al municipi de Ferrol, a La Corunya, una dona mentre se celebrava la vetlla d'un mort. 

Segons fonts policials, la dona es feia passar per una amiga o familiar del mort per colar-se als tanatoris de la ciutat i així, poder robar a les persones presents.

La detinguda es guanyava la confiança de les persones que es trobaven al tanatori donant l'últim adéu al difunt i s'apropava a ells per robar-los la bossa de mà o la cartera, sense que ningú sospitara d'ella. Alguns dels testimonis han assegurat que, fins i tot, s'apropava a algun fèretre per donar credibilitat a la seua presència.

Es va emportar més de 800 euros

Segons agents de la Policia Nacional, es tracta d'una dona de 42 anys i veïna de La Corunya, la qual ja va repetir el mateix procediment el passat 30 de gener i el 3 i el 6 de febrer. Tots els robatoris els va portar a terme per la mateixa zona, el que va facilitar als agents la seva detenció. En una d'aquestes ocasions, la dona es va arribar a emportar més de 800 euros. 

De fet, la dona comptava amb unes 26 detencions policials per delictes similars, segons publica el diari 'La Voz de Galicia'. En este cas, se l'imputen delictes lleus, ja que els objectes robats formen part de la categoria de «furt». 

El «modus operandi»

La dona va poder ser detinguda gràcies a les dades físiques que van facilitar alguns dels testimonis dels fets, els quals van arribar a reconèixer-la en algunes de les imatges que els agents de la policia van facilitar.

Tanmateix, els testimonis presencials van relatar que la dona entrava a les sales de les vetlles plorant i comentant als familiars que era amiga del difunt, parant-se davant el fèretre i fingint lamentar molt per la pèrdua. Quan estaven entretinguts, aprofitava per apropiar-se de les carteres i les bosses.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"BONES NOTÍCIES sobre les dos menors desaparegudes al centre de menors de la Generalitat" "URGENT: Denuncien la desaparició de dos menors a un Centre d'acollida de la Comunitat"