El PPCV demana una comissió de búsqueda en Les Corts sobre les ajudes a la promoció del valencià

Denuncien que "les ajudes públiques a entitats catalanistes han augmentat fins a aconseguir els 3,1 milions d'euros" en 2020

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha sol·licitat per registre de les Corts la creació d'una Comissió de recerca en el parlament valencià sobre les ajudes a empreses per a la promoció del valencià de l'administració de la Generalitat.

Eva Ortiz ha assenyalat que "volem llum i taquígrafs per a resoldre els possibles dubtes que existeixen sobre esta qüestió. Hi ha indicis de possibles irregularitats entorn d'estes ajudes per a la promoció del valencià des de 2015" i ha afirmat que "el director general de política lingüística serà jutjat per falsificar un document en el qual assenyalava que les subvencions rebudes per les empreses dels germans de Puig estaven plenament justificades".

A més, ha afegit que "no sols no ho estaven sinó que les sospites entorn d'estes ajudes es multipliquen a mesura que van sortint a la llum nous dades sobre la manera de funcionar de les empreses dels Puig i els seus socis, amb tot un entramat organitzat ad hoc per a caçar subvencions".

"La Comissió pretén posar la lupa no sols sobre les ajudes de la Conselleria d'Educació sinó també d'altres departaments de la Generalitat i fins i tot d'altres administracions entorn de les ajudes públiques per este concepte", ha manifestat l'Ortiz.

En este sentit, la secretària general del PPCV ha indicat que "resulta paradoxal que l'import de les ajudes públiques a entitats catalanistes durant l'últim any de pandèmia no sols no s'ha reduït malgrat la situació de confinament i restriccions d'activitat en molts àmbits sinó que fins i tot ha augmentat fins a aconseguir els 3,1 milions d'euros en 2020".

Eva Ortiz ha explicat que "entenem que tots els grups hem de tindre interés per aclarir un assumpte sobre el qual hi ha molts dubtes. Si no hi ha cap problema i volem plena transparència en les subvencions públiques, els grups del Botànic haurien de votar a favor en el pròxim ple de les Corts". 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El client d'un bar és apunyalat pel seu propietari per usar el bany sense consumir" "Celia, una xiqueta de nou anys, lluita per la seua vida: «És un malson i volem desperta"