Anul·len la presó permanent als condemnats per matar un xiquet de 2 anys a Elx

El TSJCV ha revocat la presó permanent revisable per a dos condemnats per matar a cops Aaron, un nen de dos anys, a Elx

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha revocat la presó permanent revisable per a dos condemnats per matar a cops Aaron, un xiquet de dos anys, a la localitat d'Elx.

No obstant això, els condemna a un total de 23 anys de presó. D'esta manera, la sala estima parcialment els recursos interposats pels condemnats contra la sentència de l'Audiència d'Alacant que els condemnava a presó permanent revisable i tres anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant mixta de parentiu i un delicte de maltractaments habituals amb l'agreujant de traïdoria.

Els condemnats són la mare del menor i la seua parella, qui vivien amb el nen. Tal com consta provat, l'home solia donar pallisses i cops a la víctima en diferents parts del cos pels que mai va rebre atenció mèdica. La mare sabia el que feia la seua parella i no feia res per evitar-ho tot i que el menor no tenia capacitat per defensar-se.

En el matí del 13 de setembre de 2018, el condemnat li va donar una altra pallissa al xiquet de dos anys i va arribar a oprimir el coll amb tanta intensitat que impedia que respirés. Finalment es va esvair i va perdre la consciència. La mare, que es trobava a la vivenda, i sent conscient del que estava passant, ho va consentir.

Quan la parella es va adonar de la gravetat dels fets, va portar al menor a l'Hospital del Baix Vinalopó, on el van atendre fins que va morir com a conseqüència de les greus lesions causades. El tribunal revoca la presó permanent revisable al veure un dol eventual i no directe.

No es va donar per provat l'acarnissament ni el dol directe, ja que els van condemnar van portar a l'infant a l'hospital després de l'agressió. El tribunal imposa una pena de 20 anys de presó. Més tres anys pel delicte de maltractaments.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El nou mètode dels lladres per a conéixer si una casa es troba buida" "Tornen els bous a 'Las Ventas' el 2 de maig"