El que has de fer en cas de perdre el teu dècim de Nadal

En el cas que el bitllet s'haja fet malbé, serà la Fàbrica nacional de Moneda i Timbre qui es pronuncie sobre la seua validesa
Imatge d'arxiu d'un dècim de Nadal | CatalunyaDiari.cat

 

Quan es juga a la loteria sempre cal prendre diverses precaucions. Una essencial és cuidar el dècim comprat. No obstant això, en cas que es produisca un desafortunat accident cal seguir un procés específic per poder cobrar el premi.

Segons Loteria i Apostes de l'Estat, cal portar el dècim a una administració, que ho remetrà al citat organisme perquè ho revise i determine, si escau, que es puga cobrar el premi.

Què he de fer si se'm fa malbé el dècim?

En cas que el dècim estiga molt fet malbé, haurà de ser la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre qui es pronuncie sobre la validesa del mateix i emetre un veredicte, com explica 'El Español'. Per evitar danys majors, cal seguir estos passos:

1. No intente manipular el dècim deteriorat. Ni pegar-ho amb cinta adhesiva o mitjançant la unió de peces.

2. Cal reunir totes les peces possibles dins d'un sobre de plàstic i portar-ho a l'administració

3. Esperar el veredicte de la Fàbrica Nacional de la Moneda i Timbre.

I en cas de robatori?

Quan es tracta d'una pèrdua o un robatori, existeix un altre protocol a seguir. El bàsic és denunciar-ho a la policia. La denúncia s'ha de fer sempre abans que es realitze el sorteig. En esta denúncia cal incloure les dades del dècim: nombre, sèrie, fracció i sorteig.

A més, per poder certificar la propietat sobre el dècim robat, cal aportar el màxim de proves possibles: una foto del dècim, fotocòpies on es puga vore el document. De la mateixa manera, cal notificar per escrit el fet a l'Assessoria Jurídica de Loteries i Apostes de l'Estat.

Si el premi és major de 2.500 euros, el comprador del dècim té opcions a recuperar-ho i cobrar els diners, gràcies a la llei contra el blanqueig de capitals. Per a això és necessari tenir el DNI per rebre els diners. Per contrapartida, si es tracta de premi inferior a la suma esta, no hi ha molt a fer perquè es pot cobrar a qualsevol administració.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nova operació contra la pornografia infantil a València" "2 produccions valencianes podrien guanyar estos premis cinematogràfics"