La 'reina de la coca', que va estendre la seua organització al territori valencià, s'assenta en la banqueta

Qui es feia dir Marta Sánchez s'enfronta a 24 anys de presó per tres delictes
Ana María Cameno s'enfronta a 24 anys de presó | València Diari

Ana María Cameno, coneguda com la 'reina de la coca', s'enfronta a partir d'este dimarts a un nou juí, esta volta en l'Audiència Nacional. La Fiscalia Antidroga demana per a ella 24 anys de presó per vendre, presumptament, més de 100 quilos de cocaïna per uns 15 milions d'euros, que blanquejava a través de transferències a Panamà.

 

En l'escrit d'acusació, el Ministeri Públic acusa a Cameno d'un delicte contra la salut pública, un altre de blanqueig de capitals i un altre de tinença il·lícita d'armes, els mateixos als que s'enfronta José Ramón Mora Parra, la seua parella, per a qui se sol·liciten 21 anys de presó.

 

Però ells no seran les úniques persones que s'assentaran en el banc dels acusats en el juí que comença el dimarts: altres 11 presumptes membres de l'organització de Cameno s'enfronten a penes que van dels quatre als 13 anys de presó, uns per delicte contra la salut pública i uns altres per blanqueig.

 

Marta Sánchez com a pseudònim

Segons el fiscal, Cameno i Mora Parra «disfrutaven d'un alt nivell de vida» a pesar de què «no disposaven d'activitat econòmica real des de 2012». Havien adquirit diferents immobles i vehicles i disposaven de diners en efectiu, «extrems tots ells totalment incompatibles amb l'absència d'ingressos». Amb el pseudònim de 'Marta Sánchez', la coneguda com a 'reina de la coca' ocultava la seua identitat per a les seues compres, entre les que s'inclouen més de 50.000 euros en joies.

 

L'escrit de conclusions provisionals de la Fiscalia Antidroga comença el seu relat en novembre de 2013, quan els investigadors van tindre coneixement de què Ana María Cameno «continuava desenvolupant activitats encaminades a la distribució i venda a tercers de cocaïna».

 

Amb este propòsit, mantenia contactes regulars tant amb subministradors com amb els encarregats del transport de la droga, mentres que Mora Parra s'ocupava dels pagaments corresponents a les vendes i dels contactes amb la xarxa que garantiria l'ocultació dels fons.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!