21 i 23 anys de presó per retindre i violar a una menor en Nit de cap d'any a Borriana

En el seu domicili dels condemnats, la van violar i van vexar durant hores


La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Castelló condemna a 23 i 21 anys de presó als dos acusats de detenció il·legal, agressió sexual i lesions a una jove menor d'edat a Borriana, a la qual un d'ells va abordar al carrer en la matinada de l'1 de gener de 2019 quan ella tornava a casa de la festa de Nit de cap d'any celebrada en una carpa en la plaça de l'Ajuntament.

Els dos temporers de 21 i 19 anys han sigut condemnats pels delictes d'agressió sexual, detenció il·legal i lesions, segons la sentència facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La fallada especifica que condemna a un d'ells com a autor responsable d'un delicte continuat d'agressió sexual amb accés carnal (violació), un delicte de detenció il·legal, a 13 anys de presó; als quals se sumen altres 10 anys de presó per ser cooperador necessari d'un delicte continuat d'agressió sexual de l'altre condemnat.

Com a autor d'un delicte lleu de lesions se li pena a una multa de 3 mesos amb una quota diària de 6 euros, amb responsabilitat personal subsidiària en cas d'impagament.


Respecte a l'altre, la sala el condemna a 12 anys i un dia de presó per un delicte continuat d'agressió sexual amb accés carnal (violació), un delicte de detenció il·legal, i a 9 anys de presó com a cooperador necessari del delicte continuat d'agressió sexual del primer. Com a autor d'un delicte lleu de lesions se li pena també a una multa de 2 mesos amb una quota diària de 6 euros.

En concepte de responsabilitat civil tots dos condemnats indemnitzaran conjuntament i solidàriament a la víctima en la quantitat de 50.000 euros.

FETS PROVATS


Els processaments, de 21 i 19 anys, residien a Borriana de manera fortuïta per qüestions de treball temporal i compartien juntament amb altres persones l'habitatge en la qual es van produir les agressions a la menor. Tots dos utilitzaven una de les habitacions de l'habitatge i treballaven en la campanya de recollida de la taronja.

Després del sopar i celebració de la Fi de l'Any 2018, ja en la matinada de l'1 de gener de 2019, un dels acusats eixia del domicili per tabac i va veure a la jove, menor d'edat, que caminava sola de retorn al seu domicili després d'haver estat amb les seues amigues en la carpa festiva instal·lada en la plaça Major.

Segons la sentència, al voltant de les 5 de matinada, va abordar en un parc de manera sobtada, per l'esquena "i amb intenció de satisfacció sexual" a la menor "a la qual va tapar la boca amb una mà estrenyent fortament de manera que li impedia respirar, i la va tirar al sòl".

Seguidament, segons afig la decisió judicial, "es va col·locar damunt d'ella impedint la seua fugida o defensa, intentant la menor defensar-se en sentir-se asfixiada. Va intentar baixar-li els pantalons i la roba interior amb tal força, que, per a evitar el dolor que sentia, ella mateixa es va descordar el botó dels pantalons, i tement per la seua vida no es va resistir, dient-li fes amb mi el que vulgues, però deixa'm respirar, procedint l'acusat a penetrar-la vaginalment".

SEGREST


Després de la violació, l'acusat va alçar a la víctima del sòl, qui "es trobava en estat de xoc", i la va conduir de la mà al seu propi domicili. "Abans d'arribar, li va tapar el cap amb la seua jaqueta, i agafada pel clatell la va portar directament a la seua habitació, on li va apagar el telèfon mòbil, la va despullar, i la va tirar a un dels dos llits existents on va tornar a violar-la, per a seguidament, obligar-lo a fer-li una fel·lació", assegura el document judicial.

A l'estona, va entrar a l'habitació el segon jove condemnat i malgrat els precs de la menor, la van violar entre tots dos. "Les penetracions vaginals, anals i bucals i els tocaments es van repetir durant la nit sent aproximadament quatre cinc les dutes a terme pel segon jove, i moltes més pel primer, fins i tot simultànies, a pesar que la menor els deia que li feien mal, i els demanava que la deixaren marxar".


CONEIXEMENT DELS FETS


La sentència recull que tots dos acusats sabien que la jove no tenia la majoria d'edat, i la van mantindre allí tancada sense deixar-la eixir fins a aproximadament les 11 hores del matí del dia 1 de gener, moment en el qual un d'ells la va portar a la porta del carrer i li va instar a dir que havia passat la nit a casa d'una amiga.

A conseqüència dels fets relatats, la menor va patir lesions en els llavis, la cara, braços, colzes, mames, esquena, genolls, abdomen, cuixes, engonals, "hematoma violació en regió anal, i important eritema generalitzat de la vulva especialment a nivell de tots dos llavis majors, que van requerir per a la seua sanitat de primera assistència mèdica, tardant a sanar 14 dies no impeditius per a l'exercici de les seues ocupacions habituals", recull la decisió judicial.

A més, els fets van ocasionar "trastorn d'estrés posttraumàtic a la víctima requerint tractament psicològic".
Per tot això, el tribunal imposa a més de 23 i 21 anys de presó respectivament, la prohibició d'aproximar-se a la xica a menys de 500 metres de qualsevol lloc en què es trobe i comunicar-se amb la mateixa per qualsevol mitjà per un període de 10 anys superior a la condemna imposada.

Tots dos condemnats estan a la presó provisional per esta causa des de l'1 de gener de 2019 i se'ls ha prorrogat la presó preventiva per dos anys més, segons l'acte de desembre de 2020.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben en una séquia el cos sense vida d'una dona desapareguda a Paiporta" "5 anys de presó per clavar un matxet a un home a Borriana"