Torna el peatge. A pagar per anar de València a Castelló i viceversa per l'AP-7

Des del Govern s'està plantejant la possibilitat que torne el seu pagament per utilitzar-la

Sembla que no hi ha volta enrere i que la proposta va en marxa. El Govern pot veure's obligat a establir peatges tant en autovies com en autopistes per a accedir als fons europeus, com a manera de garantir a la UE un model de finançament sostenible i per a pal·liar el dèficit de carreteres de pagament que hi ha a Espanya respecte a altres països europeus.

Sembla que ara s'haurà de costejar el manteniment d'estos vials, més quan diversos d'ells s'han liberalitzat. Com per exemple l'AP-7 al seu pas per Castelló, que és gratuïta des de l'1 de gener del 2020. Així mateix, 1.097 quilòmetres d'autopistes suprimiran els seus peatges segons la patronal d'empreses constructores, Seopan, entre 2018 i 2021.

Pot donar-se el cas, per tant, que els castellonencs gaudesquen de l'autopista gratuïta durant un curt període de temps més. No sols això, sinó que potser han de pagar també per circular per l'A7.

De moment encara no s'han establit els preus concrets, Seopan ja ha llançat una proposta: que els turismes paguen 0,09 euros per quilòmetre recorregut i els camions 0,19. La distància per l'AP-7 entre Castelló i València és de 73 quilòmetres, per la qual cosa cada viatge amb cotxe podria costar 6,57 euros i 13,8 als camions.

Esta proposta ha trobat l'oposició d'entitats com el Real Automòbil Club d'Espanya (RACE) o Automobilistes Europeus Associats (AEA). Des de l'àmbit polític, Compromís també ha denunciat esta situació.

 

PeatgeUn peatge és un punt de la carretera destinat a efectuar el pagament per tenir el dret de circular per una carretera. En termes més generals s'associa el concepte de peatge a la taxa o tarifa que es cobra a un mitjà de transport terrestre, fluvial o marítim per a obtenir el dret a transitar per una infraestructura de la respectiva via de comunicació; per exemple els automòbils per a poder circular per una autopista, o els vaixells per a poder travessar per un canal de navegació o una hidrovia, on el'edat mitjana, d'accedir a les ciutats on hi havia mercats. En la majoria dels casos la ruta marítima subjecta a peatge permet als usuaris estalviar temps de viatge i reduir els seus costos d'operació, respecte al trànsit per vies o rutes alternatives lliures de peatge.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una professora és investigada per agredir a xiquets de 3 anys" "L'atur i la destrucció de treball marquen el segon 1 de maig en pandèmia"