Unió Pagesos denuncia al Senat i al Govern per infringir la llei europea amb el 155

L'entitat ha animat a totes les persones a que es sumen al seu model de denúncia
Mariano Rajoy anuncia les mesures del 155. | Naciodigital

 

La Unió de Pagesos, l'organització sindical majoritària dels agricultors catalans, ha denunciat al Senat i al govern per infringir el Tractat de la Unió Europea, la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea i el protocol addicional al Conveni Europeu per a la protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. El sindicat creu que les mesures del 155 sobrepassen les permeses per la legislació comunitària de la UE.

 

D'una banda, recriminen els actes de facto per suspendre l'autonomia i vulnerar el dret fonamental de la ciutadania de Catalunya. A més, consideren que es va dissoldre «il·legítimament» el mandat representatiu que uneix la voluntat dels ciutadans cap als parlamentaris escollits legalment en les últimes eleccions. L'escrit formulat pel sindicat remarca que l'Estat ha comés una clara discriminació a una minoria nacional en situar el poble de Catalunya en desigualtat amb la resta de ciutadans de l'Estat.

 

Per una altra part, consideren que els acords que han pres els òrgans legislatius espanyols són «un abús de dret» i que s'està desvirtuant la posició que té l'organisme legislatiu català cap al conjunt espanyol. A més, destaquen que els drets fonamentals com a ciutadans europeus del poble català s'han vist afectats perquè l'aplicació de l'article 155 deixa a Catalunya «sense tutela judicial efectiva davant els conflictes de competència amb l'Estat».

 

Animen a totes les persones a fer la denúncia 

Finalment, com es publica al seu web, el sindicat ha posat a disposició un document per a totes les persones i entitats que es desitgen sumar a la denúncia. Animen al fet que s'use el seu model i, per aquesta raó, en totes les seues oficines es podran fer efectives la presentació de les denúncies.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!