L’expresident del govern Felipe González va visitar anit ‘El Hormiguero’ per primera vegada. El socialista, que va governar Espanya entre 1982 i 1986, es va convertir en el segon expresident del país a acudir al programa d’Antena 3 després de Mariano Rajoy.
Pablo Motos va canviar lleugerament el format del programa per a González, ja que tan sols van estar presents el presentador i el convidat, les formigues no van aparéixer, ni tampoc cap dels col·laboradors.
Una entrevista que, tal com ha confessat Pablo Motos en ‘Vanitais’, ha sigut molt esperada, però molt complicada de fer realitat. «Ha sigut una entrevista difícil d’aconseguir. Portàvem anys intentant que vinguera, però per agenda era impossible», ha revelat el presentador.
Felipe González ha sigut una peça clau dins de la història d’Espanya. Va governar el país des de 1982 fins a 1996 i ostenta el títol del president més longeu que ha romàs en el càrrec: quatre legislatures en tretze anys. A més, va ser una figura molt destacada de la transició democràtica.
Les xarxes esclaten en afalacs cap a Felipe González
A pesar que porta molts anys retirat de la política, el sevillà no ha dubtat a acudir a ‘El Hormiguero’ i parlar sobre diferents temes relacionats amb este assumpte.
D’esta manera, Felipe González ha donat la seua opinió sobre els indults als presos del procés, sobre la presidència de Pedro Sánchez i sobre el govern de Madrid, entre moltes altres coses.
Unes paraules que han sigut molt ben rebudes pels seguidors del programa. Els fans de l’espai d’Antena 3 han omplit les xarxes socials d’afalacs cap al convidat de ‘El Hormiguero’ i cap a les declaracions que ha fet durant l’entrevista amb Pablo Motos.
«Definitivament hui en ‘El Hormiguero’ s’ha demostrat que qualsevol dels polítics actuals no li arriba ni a la sola de les sabates a Felipe González», ha destacat una persona en les seues xarxes socials.
«Es pot discrepar en les seues opinions, però dona gust poder-li parlar amb eixe sentit d’estat», ha assenyalat un altre internauta en el seu compte de Twitter.
«La veritat és que sempre enriqueix escoltar a Felipe González. La seua visió, tremp i tarannà trenca amb eixa política de blocs i amb aqueix relat buit d’ocurrència i titular», ha escrit una altra persona.
«Molt bona entrevista la de Felipe González. Espectacular polític que no es pot comparar amb el que tenim hui dia».
Me encanta escuchar a #FelipeGonzalezEH.
“La vida a mi edad se va llenando de ausencias”
“El cielo de Bruselas se me queda muy bajo”Es un sabio mayor q siempre ha sido un orador magnífico, y ahora ,con esa madurez , con un sentido común ADMIRABLE. pic.twitter.com/igRs8NRIzc
— Marisol Téllez M. (@solTllez) May 26, 2021
Vaya MasterClass de sentido común que está dando Felipe González en @Elhormiguero_A3
Da gusto escucharlo…#BestiaPolítica#FelipeGonzálezEH pic.twitter.com/eIcyGw2902
— Xavi Herver ????? (@XaviAndorra) May 26, 2021
Siempre un gusto escuchar al Sr. González, y muy interesante.
Sin duda una persona a la que recurriría para escucharle por su capacidad analítica, experiencia y sabiduría. Pero por suerte, es solo mi opinión…
Enhorabuena @El_Hormiguero #FelipeGonzálezEH pic.twitter.com/hC3WHaJW7T— Cayetano (@Cayetano_Rivera) May 26, 2021
Demanen que torne a la presidència
Tal ha sigut l’èxit que ha tingut l’entrevista de Felipe González que fins i tot molts internautes han compartit el seu desig que Pedro Sánchez abandone la presidència i que siga el sevillà qui torne a posar-se al capdavant d’Espanya o algú semblança a ell.
«Recorde el desastre de la seua gestió, els múltiples casos de corrupció, l’economia destruïda i milions d’aturats, i veient el que han sigut els dos governs posteriors socialistes, he de dir: quant t’enyore Felipe, qui m’ho havia de dir», ha escrit un usuari en el seu compte de Twitter.
«Escoltant a Felipe González és inevitable la comparació amb el nivell del discurs polític actual. Hauríem de dir-los als polítics de més de 75 anys que ens rescaten. Increïble, però Biden i Felipe representen la regeneració real», han sigut les paraules d’un altre internauta en les seues xarxes socials.
«Hui estic morint d’enveja dels polítics dels meus pares! Espere que els polítics que tinga la meua filla es fixen més en ells que en els quals ha correspost a la meua generació», ha destacat una altra persona en Twitter.
«Felipe González em sembla el millor president socialista de tota la història. Que aprenga Pedro Sánchez, si se li pagara alguna cosa de González, li lluiria més el pèl. Encara que no ho crec, així es naix».
Reconozco que me he pasado más de tres cuartos de mi vida combatiendo políticamente sus ideas, pero veo a #felipegonzalez en @El_Hormiguero y tengo que reconocer que echo de menos el nivel de los politicos de su generación y más con el actual panorama politico. #FelipeGonzálezEH pic.twitter.com/GPAoezgl4U
— José A.Aldayturriaga ???? (@ALDAY2011) May 26, 2021
#FelipeGonzálezEH “¿Por qué quieren que seamos los nietos de la guerra y no los hijos de la democracia?”
Felipe González, ex presidente de España, socialista, hoy en El Hormiguero, 26 de mayo de 2021.
¡Cum Laude! pic.twitter.com/Ru9WSssgKI
— Pepe Martín (@agencia6com) May 26, 2021
Opinió sobre presidents internacionals
L’expresident, Felipe González no ha dubtat a respondre a les preguntes de Pablo Motos sobre altres dirigents polítics internacionals de l’època.
Motos li va preguntar qui era el més simpàtic entre els líders mundials amb els quals va tindre ocasió de reunir-se. No ho va dubtar: «En sopar o en menjar era molt simpàtic i molt senzill Olof Palme». «Era molt tímid Willy Brandt, i extremadament respectuós», va apuntar a continuació.
No va faltar l’esment a l’impulsor de la ‘perestroika’, Mijaíl Gorbatxov: «És un tipus entranyable. Bon amic. Molt volgut en el món, molt poc volgut en la Unió Soviètica, i menys a Rússia».
Motos tampoc es va oblidar de preguntar per Margaret Thatcher, en concret va plantejar si era freda. «No amb mi», va recalcar el que va ser secretari general del PSOE, que va detallar seguidament el ‘truc’ que emprava per a guanyar-li-la. «Si a Margaret li deia ‘estàs preciosa’ li queia la bossa. Era extraordinàriament sensible a això». «Era molt dura. Va fer la seua biografia i no deixava canya dreta. Però a mi em tenia un respecte curiós», va apuntar. Això sí, en el polític no es posaven d’acord: «Estàvem cordialment en desacord quasi sempre».
«Bush pare o Bush fill?», va plantejar el presentador. «L’original i la fotocòpia! El pare tenia poc encant per a competir eleccions, però tenia una saviesa acumulada d’una gran entitat». Va apuntar que en els sis mesos previs a la Guerra del Golf parlava tots els dissabtes, a la una de la tard hora espanyola, amb el llavors president estatunidenc.