El testimoni viral sobre la vacuna del coronavirus que ha triomfat en les xarxes

El missatge ha generat moltes reaccions
Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

Este any pretén servir com resposta a la principal amenaça que assetja les nostres vides des del passat curs, cada dia la lluita contra la pandèmia pareix avançar, sobretot des de què es va iniciar en el nostre país el pla de vacunació. La mesura, que encara que en un primer moment es pot catalogar com a positiva, ha sigut tal el ressò mediàtic que s'ha generat al voltant de la seua creació, que tot el món ha aportat la seua opinió.

Una, que en la majoria de casos seria completament respectable si estiguera fonamentada de manera empírica, però la majoria de les mateixes atenen a suposicions conspiranoiques que provenen del vocal social de les xarxes; sempre respectable s'ha de dir.

Per una altra banda, se situen aquells escèptics que consideren que davant la gravetat de la malaltia, més els curts terminis de preparació per a una cura, el resultat pot ser perillós i sobretot, perillosos a causa d'uns efectes secundaris poc comprovats. El que està clar és que la polèmica seguix i, pel seu to, pareix que ens acompanyarà fins al final de la pandèmia.

«Ahir em van vacunar contra la Covid-19»

Este va ser el titular que va servir de dinamita en Twitter. La usuària @AnnDesola va compartir la seua experiència personal després de la vacunació i ha explicat el que per ara són els efectes secundaris després del procés de prevenció.

La usuària va decidir obrir un fil amb totes les conseqüències negatives que havia portat el pla de prevenció organitzat pel govern espanyol. Alguns esperaven un fil que explicara tota classe de catàstrofes i malediccions, xips de control, o qualsevol element que porte l'apocalipsi al món.

«M'ha fet un poc de mal en traure'm la tireta perquè s'havia enganxat en la pell. Tanque fil», deia la usuària en Twitter. A voltes, poques paraules expressen a la perfecció una llista de vocables poc ordenats. I és que la seua intenció amb la publicació era transmetre un poc de tranquil·litat i ajudar a calmar els rumors que han sorgit des de què va començar el pla de vacunació.

El motiu pel que ha sigut vacunada és que exercix laboralment en un centre sanitari, fet que explica que li hagen administrat la dosi pertinent. En només unes hores, el tweet va conseguir més de 70.000 m'agrada i més de 12.000 retuits. Encara que el millor han sigut els comentaris que ha deixat, la majoria en la mateixa tendència escèptica.

Una onada de teories

«Només diré que si la Covid va ser creada expressament per a reduir la població, un dels efectes secundaris seria la infertilitat, i la veritat, amb la meitat dels que som aniríem bé» o «Brilles en la foscor ara? Perquè si no quin engany» són algunes de les respostes que ha deixat el fil, a pesar de què la majoria ha mostrat la seua indignació pel tractament de la creadora del fil.

Els missatges de preocupació més repetits tenien en compte l'actor químic de la Talidomida, els efectes secundaris relacionats amb la fertilitat, la simptomatologia persistent a llarg termini, el temps de desenvolupament per les dosis o la conservació i distribució a nivell global. També han sigut molts els que han volgut posar un poc d'humor a la situació i han realitzat memes amb la seqüència d'arguments.

Des que el passat 28 de desembre es va iniciar el procés de vacunació sobre la població, el nombre de persones vacunades en Espanya supera les 50.000, una xifra que ben prompte augmentarà per les 350.000 dosis distribuïdes per les multinacionals Pfizer i BioNTech.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Faula: La mentida que difon un missatge de WhatsApp" "La polèmica foto que ha publicat Sandra Gómez en Twitter"