Un guàrdia civil fora de servici evita l’atropellament d’un ancià a l’A-23

VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

Un agent de la Guàrdia Civil fora de servici ha evitat l’atropellament d’un ancià de 83 anys en l’A-23, a l’altura del punt kilomètric 2,000, sentit Teruel, segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat.

L’actuació va tenir lloc el passat 2 de juliol sobre les 15.30 hores en l’autovia. L’agent, del Subsector de Trànsit de València, va veure a l’ancià quan tornava al seu domicili després de finalitzar la seua jornada laboral.

L’ancià estava caminant per la part de la mitjana de l’autovia i volia creuar. Existien dos carrils de circulació, més altre de deceleración per a abandonar la carretera.

Davant del risc elevat que fóra atropellat pel trànsit de vehicles que existia en el lloc, tant pesants com a lleugers, l’agent va detenir la seua motocicleta, la va estacionar en lloc correcte i, fent ús d’una peça reflectora que portava en la motxilla, va creuar els tres carrils de l’autovia fins a arribar a l’altura d’aquesta persona.

L’agent es va identificar com a Guàrdia Civil i li va indicar que estava ací per a ajudar-li. L’ancià estava totalment desorientat, desubicado i confús i no tenia coherència el que explicava.

Després de comprovar que podia desplaçar-se amb certa normalitat, l’agent li va ajudar i va indicar quan podien creuar els tres carrils per a posar-ho fora de perill fora de la plataforma de la via. També va traslladar els estris que esta persona portava, ja que li eren d’importància, segons li va relatar al Guàrdia Civil.

Mentre, des de la via de servici annexa a l’autovia de l’altre sentit, unes persones cridaven al vianant per a evitar que creuara fins que va arribar el Guàrdia Civil. Van gravar amb el seu dispositiu mòbil tota l’actuació.

Després de posar-ho fora de perill, l’agent va sol·licitar auxili de la central COTA, que va enviar dos patrulles de la Guàrdia Civil Trànsit al lloc. Quan es van personar i es van fer càrrec del mateix per a localitzar als seus familiars i traslladar-se al seu domicili, l’agent va continuar el seu camí cap al seu domicili.

L’actuació d’aquest Guàrdia Civil, destinat en el Grup Operatiu del Subsector de Trànsit de València, va evitar un molt probable atropellament amb fatals conseqüències per al vianant, han indicat les mateixes fonts.

ÚLTIMES NOTÍCIES