L’oposició demana llevar el concert al centre del docent denunciat per teràpies de conversió i que actue Sanitat

El PP destaca la “rapidesa” amb la qual s’ha intervingut i que la Generalitat proporcionarà “tota la protecció” a menors

VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

Els grups de l’oposició a Les Corts Valencianes han reclamat al Consell que exigisca el cessament del docent d’un col·legi convertado d’Alaquàs que ha sigut denunciat per presumptament realitzar teràpies de conversió sexual a alumnes. En concret, el PSPV ha demanat que es retire el concert al centre si no s’aparta al professor, mentre que Compromís reclama la intervenció en l’assumpte de la Conselleria de Sanitat, a més de la d’Educació.

Per la seua banda, el Grup Parlamentari Popular ha destacat “la immediatesa i la rapidesa” amb la qual ha actuat l’administració en el cas de la denúncia per teràpies de conversió sexual en un col·legi de València a menors, que “mereixen no només l’empara, sinó tota la protecció de la Generalitat Valenciana i la van a tenir”.

En declaracions als mitjans aquest dilluns després de conèixer-se el cas, el portaveu del PSPV, José Muñoz, ha considerat d'”intolerable” l’ocorregut i ha exigit al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que “prenga mesures” per a “no solament exigir al centre i a la direcció que aparte al docent sinó també retirar directament el concert al centre d’ensenyament fins que no cessament al professor en les seues funcions”.

Muñoz ha subratllat que Mazón “té una oportunitat d’or per a agafar les regnes, per a prendre una decisió enèrgica i conseqüent amb el que ell ha de propugnar”. En este sentit, ha apuntat que “la llei de l’any 2018 aprovada pel president Ximo Puig li dona eines suficients perquè això no ocórrega”.

Així mateix, ha demanat a Mazón “una voluntat i una declaració ferma i enèrgica precisament perquè aquest tipus de comportaments no ocórreguen” però, sobretot, un missatge a navegants perquè té uns socis d’extrema dreta als quals el tipus de teràpia els semblen bé, que neguen la violència de gènere però que també neguen la possibilitat de viure en una ciutadania en diversitat”, com al seu judici s’ha “vist amb la retirada de bandera d’actes en estos dies d’homenatge al col·lectiu LGTBI”.

En este sentit, a manat a Mazón “llançar un avís a navegants i especialment als seus socis d’extrema dreta als quals este tipus de polítiques els semblen els semblen bé”, des de “un posicionament clar en contra d’este tipus de teràpies i sobretot advertir-li als seus socis de govern que no les va a tolerar”.

Muñoz ha afegit que Mazón tampoc ha de tolerar “les assignatures que estem veient per a professors respecte a la violència de gènere, violència intrafamiliar, immigració i delinqüència” perquè són el “brou de cultiu que al final genera aquest tipus de situacions”.

“Carlos Mazón és el responsable últim que la democràcia valenciana pervisca i crec que ara té una magnífica oportunitat de separar-se d’aquest tesis d’extrema dreta i ha de ser clar, contundent i enèrgic”, ha insistit.

COMPROMÍS CRITICA L'”ABERRACIÓ”

Per la seua banda, el portaveu de polítiques LGTBI de Compromís, Cesc Roig, ha ratllat d'”aberració” el cas i ha defensat que s’ha d’ “apartar immediatament del centre” al docent.

“Volem és que s’investigue, perquè no solament són estes teràpies o que se li ha preguntat a un xiquet o a una xiqueta ‘a tu t’agrada un xiquet o t’agrada una xiqueta?’, sinó és que també els ha intentat medicar i llavors ací també la Consellería de Sanitat hauria de dir alguna cosa”, ha postil·lat

Roig ha incidit en el sofriment del col·lectiu LGTBI en la seua infància i adolescència, “com perquè venja un professor, que hauria de ser una persona que ens acompanyara en el desenvolupament humà, a qüestionar les nostres vides i intentar dir que som persones malaltes i intentar canviar-nos. No tenim cap problema i per tant aquest senyor no hauria d’estar ni un minut més en el centre”, ha resolt.

ÚLTIMES NOTÍCIES