PP assegura que intentarà ‘en tot moment’ arribar a un acord de ‘tots els partits’ sobre la direcció d’Antifrau

L’oposició critica que el PP vol “controlar” la institució amb un director afí

VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

El síndic del PP a Les Corts, Miguel Barrachina, ha assegurat huit dilluns que el seu grup parlamentari va a intentar “en tot moment” tancar un acord amb “tots els partits” per a triar a la nova direcció de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana.

Barrachina s’ha pronunciat així, en declaracions als mitjans, coincidint amb l’últim dia de termini que tenen els grups i les organitzacions socials que treballen contra el frau per a proposar candidatures.

El portaveu ha afirmat que el PP veurà durant hui dilluns que candidatures es presenten i actuarà “en conseqüència”. “El Partit Popular seguix pensant el mateix. Ens agradaria que tots els partits ens posàrem d’acord perquè totes les representacions no només en l’Agència Valenciana Antifrau, sinó també en la RTVV, al Consell Valencià de Cultura, en el Consell Jurídic Consultiu, fins i tot en la Sindicatura de Comptes, perquè tenim almenys quatre òrgans estatutaris caducats”.

A més, ha indicat la seua decisió d’acordar “naturalment, en primer lloc, amb el Partit Socialista, que per nombre de representació li correspon”.

Barrachina ha assenyalat que el PP no “descarta presentar una candidatura” i, preguntat per si seria Eduardo Beut el proposat pel seu grup, ha insistit que no una decisió i que es prendrà durant aquesta jornada.

En el cas de la radiotelevisió pública, i preguntat per la línia roja del PSPV de deixar fora a Vox, Barrachina ha indicat que li consten “alguns contactes molt preliminars” sobre la negociació però que la urgència està a tancar la direcció d’Antifrau a causa de la seua situació d’interinitat.

“Partir d’inici amb vetos no és la millor manera de fer-ho, però tinc l’absoluta confiança i la certesa total que, havent-se salvat problemes molt majors que el nostre, amb els 20 nomenaments del Consell General del Poder Judicial, estic segur que, tal com va pretendre el propi president Mazón per carta el passat mes de novembre perquè aconseguim acords en la major part dels ens que puguem, estic segur que els aconseguirem”, ha afegit.

Així, sobre si s’intentarà que en RTVV hi haja representació d’altres partits, Barrachina ha remarcat que “és el més convenient, que estiguen tots els partits polítics representats”, i ha afirmat que aqueixa ha sigut la posició del PPCV des de la primera votació de la legislatura en la qual, amb els vots del seu grup, Compromís va obtenir representació a la Mesa de les Corts. “És un desig el nostre des del primer dia i ho anem a mantenir fins al final”, ha dit.

PSPV CREU QUE SERÀ “UN XIRINGUITO” DEL PP

Per part del PSPV, José Muñoz ha recalcat que els socialistes “mai” han presentat candidat i “sempre” han apostat per les propostes de les associacions que treballen en la matèria. Amb el “canvi de les regles del joc” per part del Partit Popular per a triar la direcció, Muñoz creu que el PP “va a fer de l’Agència Antifrau el seu xiringuito que servirà fonamentalment per a perseguir a l’oposició”, “encapçalat per una persona afí al PP”.

ÚLTIMES NOTÍCIES