Un bomber del Consorci de Valencia participa en una missió a Bolívia per a col·laborar davant dels incendis forestals

VALÈNCIA, 1 (EUROPA PRESS)

Un coordinador forestal del Consorci Provincial de Bombers de Valencia participa en una missió de l’equip FAST desplaçat a Bolívia pels incendis forestals patits en la zona. Este especialista s’ha desplaçat com a part d’un equip de huit membres del FAST, experts en gestió d’emergències, operacions i anàlisi estratègica i tàctic, procedents de diversos punts d’Espanya.

Es tracta d’una col·laboració derivada de la sol·licitud d’ajuda internacional per part de Bolívia i gestionada en el cas d’Espanya a través del Ministeri per a la Transició Ecològica, segons ha indicat el Consorci en un comunicat.

A més de l’equip FAST, també s’han desplaçat a Bolívia membres de les BRIF. Les autoritats bolivianes han declarat la situació de desastre nacional, després que ja s’hagen consumit milions d’hectàrees de bosc pel període tan llarg i intens d’incendis que estan vivint.

Per a engegar la seua sol·licitud d’ajuda, Bolívia va enviar al setembre una actualització de l’activació del Mecanisme Europeu de Protecció Civil, demanant suport de personal expert i forestal, la qual cosa va motivar l’actual mobilització de recursos d’ajuda.

ÚLTIMES NOTÍCIES