Compte arrere per a la Setmana Santa. El sector hoteler es prepara per a rebre als turistes en una de les dates més importants per al turisme de la Comunitat Valenciana i que a més, suposa l’inici de la campanya turística. Enguany, amb el permís de l’oratge, s’esperen ocupacions similars a la normalitat amb el visitants nacionals i com a factor clau el creixement dels turistes estrangers que representen ja el 50%.
Aquesta serà la primera gran cita del turisme una vegada que la pandèmia ha passat a una fase d’estabilització. Aquest període vacacional per excel·lència del calendari espanyol i europeu s’espera amb “bones perspectives per al sector” tal com ha explicat Antonio Mayor, president de l’Associació empresarial hotelera i turística de la Comunitat Valenciana (HOSBEC). “Si es confirmen les previsions avançades de temps sec i assolellat, es podrien aconseguir nivells d’ocupació hotelera similars als de 2019, última Setmana Santa de la normalitat”.
L’informe publicat HOSBEC destaca el turisme internacional com a peça clau en la reactivació turística. Amb una quota de mercat que oscil·la entre el 55% a Benidorm, del 50% en Costa Blanca i València i del 20% a Castelló, serà el factor diferencial que permeta la consolidació de la recuperació, segons indica.
Els britànics tornen a ser líders en el mercat internacional, amb el 42,5% de quota a Benidorm el que confirma les bones perspectives a l’alça de la tendència d’aquest mercat. L’ocupació hotelera durant la setmana passada aconsegueix ja puntes durant el cap de setmana d’entre el 65 i el 70%, amb bones perspectives ja de millors dades per a aquestes setmanes prèvies en les quals ja millora substancialment la previsió meteorològica després de dues setmanes de fenòmens adversos amb pluges intenses, segons expliquen des d’HOSBEC.
L’obertura d’hotels segueix el curs previst i per a la Setmana Santa pràcticament estarà oberta la totalitat de la planta hotelera. Només romandran tancats alguns hotels de cadenes molt puntuals, i tots aquells que encara estan en obres de reforma i actualització de les seues instal·lacions, conclou.
D’on són els turistes que ens visiten?
En el cas de Castelló, en el mes de març, el mercat nacional ha representat el 80% del total de turistes que visiten la província. Entre les visites internacionals destaca el mercat francés amb un 4,2%. En segon lloc, es troba l’alemany amb un 2,4% i el belga i italià amb un 1,3% i 1,1% respectivament.
A València el mercat nacional ha segut d’un 52,7% de la quota total. Pel que fa al mercat internacional, destaca el neerlandés amb un 5,8%, seguit del francés (5,3%) i britànic (5,1%). Per darrere es troben l’alemany, italià i belga, amb un 4,%, 3,3% i 2,9% respectivament
En Alacant i Costa Blanca, els turistes nacionals (51,8%) i internacionals (48,2%) han equilibrat la balança. Aquest últim, ho encapçalen com a principals mercats emissors el britànic, belga i noruec, amb un 9,3%, 7,1% i 7,1% respectivament. Seguidament, es troben els Països Baixos (3,1%), Dinamarca (2,5%) França (2,5%), Suècia (2,4%) i Alemanya (2,1%).
Finalment, la quarta setmana del mes de març el turisme nacional i internacional pràcticament s’equilibren a Benidorm liderant amb un xicotet avantatge el domèstic amb un 46,5% del total, viatjant el 50% d’ells a través del programa de l’IMSERSO. El mercat internacional continua consolidant-se amb el turista britànic com a líder (42,5%) seguit a llarga distància, pel mercat belga i neerlandés amb un 3,8% i un 3% respectivament. La resta de mercats presenten quotes més baixes per davall de l’1%.