L'aeroport de Barajas va detectar 32 viatgers amb coronavirus entre maig i juny

Cinc d'ells han hagut de ser hospitalitzats
5 dels positius han hagut de ser hospitalitzats | València Diari

La Comunitat de Madrid ha rebut 32 persones amb positiu en coronavirus per l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas, des de l'11 de maig a l'11 de juny. D'ells, cinc han sigut hospitalitzats a causa de la seua gravetat.

D'esta manera ho ha revelat la dirigent madrilenya Isabel Díaz Ayuso en la seua intervenció en el Ple de l'Assemblea de Madrid, en resposta a una pregunta sobre turisme del portaveu de Més Madrid, Pablo Gómez Perpinyà. «No podem tornar arrere», ha subratllat Ayuso.

Ayuso demana un control sobre els turistes

La presidenta regional ha recordat que fa més d'un mes que demanen reunir-se amb el Govern central per a establir un protocol conjunt, atés que és l'única manera d'aprofundir en la prevenció, perquè ella «no pot perseguir turistes per a que es fiquen en un hospital» .

El que sí es pot fer és que els turistes «reben un SMS en arribar al territori nacional» o posar en marxa «una estratègia en la mateixa frontera». Per a això, ha insistit que es necessita el treball de les dos administracions, que estes vagen «de la mà».

«Una epidèmia només es pot parar si els països treballen units»

«Em sorprén que per a tantes cimeres, per a posar-nos d'acord tantes voltes entre països, per a debats que després no arriben a res, coste poc; però que després no liderem una estratègia de l'epidèmia entre països, que Espanya no s'haja molestat», ha subratllat. Per a Ayuso, cal proposar «una estratègia a nivell mundial perquè una epidèmia només es pot parar si tots els països treballen units».

En este punt, Ayuso ha recordat les paraules d'alerta que el seu conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, va traslladar al Ministeri de Sanitat abans del 8 de març, Dia de la Dona, sobre el coronavirus. En este sentit, ha aconsellat que als companys, «a qui amb tant de gust sempre ataquen», potser «cal atacar menys i escoltar més». Segons la dirigent, «si no s'augmenta la seguretat enfront del Covid-19 en Barajas, el mateix que va passar pot tornar a produir-se en tot el país».

«Li demane al Govern d'Espanya més lideratge, que parle amb totes les comunitats», ha sol·licitat. Al mateix temps, ha insistit a demanar un «pla nacional urgent».

Crítiques de Més Madrid

Per la seua banda, Perpinyà també ha traslladat les seues crítiques al protocol de Barajas del Govern central, però ha incidit que tampoc el Govern regional està fent «els deures», atés que «la immensa majoria de les coses que falten per fer són mesures que depenen únicament i exclusivament» d'ell.

«La realitat és que vostés no estan preocupats ni per la salut del turisme ni per la salut del conjunt dels madrilenys, vostés estan preocupats exclusivament per trobar una víctima expiatòria per tornar a crear rebombori en el cas de què les coses isquen malament, i esta és la trista realitat del seu Govern», ha afirmat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram