L'Ajuntament d'Alacant i el Cabildo de Sant Nicolás acorden ajornar la romeria de la Santa Faç

Ho ha comunicat l'ajuntament de la ciutat este matí
Santa Faç en Alacant | Alicante.es

L'Ajuntament d'Alacant i el Cabildo de la Santa Església Cocatedral de Sant Nicolás han acordat este dimarts l'ajornament de la Romeria al Monestir de Santa Faç. Esta celebració estava prevista per al pròxim 23 d'abril. D'eixa manera ho han fet públic el regidor de Festes, Manuel Jiménez, i el degà, Ramón Egío, a través d'un comunicat.

El consistori explica que, per ara, s'esperarà per a trobar una data adequada tenint en compte els criteris de l'Ajuntament, Cabildo i del Bisbe per a poder celebrar-la. L'Ajuntament i el Cabildo han pres esta decisió en qualitat d'integrants del Patronat de Santa Faç a causa de la crisi del coronavirus.

Manuel Jiménez ha explicat que «la importància de la Romeria de la Santa Faç implica un exercici de responsabilitat per part de l'Ajuntament i el Cabildo».

«L'ajornament és la millor solució»

Per això, «davant esta situació tan complicada entenem que un ajornament és la millor solució. Volem que els alacantins puguen participar en La Pelegrina, i caldrà fer-ho quan toque i en unes condicions òptimes per al seu bon desenvolupament, a causa de la climatologia i disponibilitat de les parts implicades amb la finalitat d'assegurar que tot el món s'ho passe bé i una gran participació dels alacantins i alacantines».

Per la seua part, Ramón Egío ha assenyalat que «era la postura més lògica. Obligada, a demés, per la legislació actual». «Estic convençut que esta decisió no anirà en minvament de la devoció a la Santa Faç. Tot el contrari. A ella hem d'invocar-nos d'una forma especial durant estos difícils dies. Ella, juntament amb la Verge del Remei, com ha ocorregut en diferents ocasions al llarg de la Història, han salvat al nostre Alacant».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Adecco oferix formació gratuïta en línia en el territori valencià" "Una campanya fotogràfica en Instagram per a amenitzar la quarentena"