L'Ajuntament d'Alacant prohibix el bany en la 'platja' de Sant Gabriel

L'associació de veïns José María Mena ho ha demanat, ja que no està considerada com a platja
El bany està prohibit en la 'platja' de Sant Gabriel | minube.es

L'Ajuntament d'Alacant ha anunciat que prohibirà el bany en l'arenal de Sant Gabriel, després de rebre una demanda de l'associació de veïns José María Mena. Segons informa el consistori en un comunicat, l'associació demana que, si no és considerat com una platja, es tanque al bany davant la sospita d'abocaments.

Els responsables i tècnics municipals, una volta analitzat l'escrit, han determinat el seu tancament per seguretat jurídica. Per a prendre la decisió, s'ha tingut en compte que l'arenal presenta problemes d'accessibilitat per a la neteja periòdica i de seguretat, ja que no compta amb elements de senyalització o vigilància.

El regidor de Medi Ambient i portaveu adjunt de l'equip de Govern municipal, Manuel Villar, ha descartat que el tancament es dega a la qualitat de les aigües, que són controlades per la Conselleria. Villar a afirmat que «l'Ajuntament no accepta l'existència d'abocaments, és mes, la qualitat de l'aigua té tots els paràmetres aptes i les anàlisis que es fan ho demostren». 

A pesar d'això, Villar ha destacat que la presentació de la demanda ha fet que s'acorde el tancament de la zona en ser incompatible el bany sense la seua catalogació com a platja. «Ens hem vist forçats a tancar la zona de bany ja que esta falta de servicis i infraestructures en la zona evidencia que no és una zona apta per al bany i d'esta manera s'ha indicat amb cartelleria», ha afegit l'edil.

En l'Ordenança Municipal de Platges i Cales del terme municipal d'Alacant, publicada el 30 d'octubre de 2008, no figura en Sant Gabriel cap espai contemplat com a platja o cala. A pesar d'això, l'Ajuntament, ateses les demandes del barri, va dotar a la zona costanera d'una passarel·la de fusta, papereres i palmeres. Però, en no constituir-se com a platja, no compta en temporada estival amb els servicis, equipaments i infraestructures que han de tindre els espais del Domini Públic Marítim Terrestre considerats com el servici de salvament i socorrisme, farmacioles, banderes per a senyalitzar l'estat de la mar, presència policial, llavapeus, lavabos, passarel·les d'accés d'entrada i eixida a l'arenal, servicis d'ombrel·les i gandules i altres servicis de temporada, com un que especifique el manteniment i neteja d'estes infraestructures.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Una urbanització del Puig tanca les zones comunes per dos casos de Covid-19" "Totes les mesures anticovid-19 que entren hui en vigor en el territori valencià"