L'Ajuntament de Paterna demana el confinament voluntari i endurix al màxim les restriccions

La incidència se situa entorn dels 400 casos per cada 100.000 habitants
Imatge d'arxiu | Ajuntament de Paterna

L'Ajuntament de Paterna, en la comarca de l'Horta (València), ha endurit al màxim les restriccions a la ciutat que són de la seua competència per a tractar de frenar la transmissió comunitària del coronavirus entre la població davant l'augment, en un 85%, dels contagis en el territori.

D'esta manera ho ha anunciat este dilluns l'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de signar el decret que recull les noves mesures i que ha sigut acordat durant la reunió del Comité municipal de Seguiment de la COVID-19 que s'ha celebrat per a analitzar la situació epidemiològica de la ciutat, ja que la incidència se situa entorn dels 400 casos per cada 100.000 habitants.

Estes mesures excepcionals, que entraran en vigor el pròxim 12 de gener i es mantindran fins al dia 31, arrepleguen entre altres limitacions, el tancament de parcs i el precinte de les àrees de joc infantils, el tancament de tots els edificis i locals municipals, el tancament de Biblioteques i Museus i la cancel·lació de tota activitat i programació sociocultural de la ciutat, tant del Gran Teatre com de tots els locals municipals.

També s'ha ordenat el tancament de totes les instal·lacions deportives municipals i la suspensió dels entrenaments i competició de clubs deportius, excepte els professionals. A demés, l'ajuntament continuarà prestant tots els servicis, sempre amb cita prèvia i estrictes protocols d'higiene i seguretat.

Crida a la responsabilitat

«Amb l'únic objectiu de protegir als veïns hem decidit tancar, suspendre i cancel·lar tot el que depenga de l'ajuntament», ha afirmat Sagredo al mateix temps que ha assegurat que «farem tot
el que siga en la nostra mà per a tractar de frenar i controlar l'expansió del coronavirus entre la nostra població».

En este sentit, el primer edil també ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per a que es quede en casa, limite al màxim els contactes socials i siguen rigorosos amb el compliment de les noves restriccions i normes anti COVID-19.

«Davant el preocupant repunt dels casos, el confinament voluntari és l'opció més segura i eficaç per a combatre l'expansió del virus», ha afirmat Sagredo al mateix temps que ha recordat que el municipi continua analitzant les aigües residuals de tot el terme municipal per a detectar i rastrejar la presència de COVID-19 i continua desenvolupant dos projectes pioners en tota Espanya sobre el coronavirus en els entorns escolars.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Suspesos els trens que unixen el territori valencià amb Aranjuez i Saragossa" "300 persones es concentren en Castalla per a vore la neu tot i estar tallat l'accés"