Alacant Gastronòmica cuinarà 10.000 menús de Nadal per a persones vulnerables

Els menús de la Nit de Nadal i Nadal han sigut elaborats per 30 voluntaris
Alacant Gastronòmica cuinarà 10.000 menús de Nadal per a persones vulnerables | Arxiu

Alacant Gastronòmica Solidària (AGS) cuinarà i distribuirà durant els pròxims dies, amb motiu de la festivitat de Nadal, prop de 10.000 menús nadalencs entre els col·lectius més vulnerables de la província.

AGS és una iniciativa assistencial que ha permés cuinar i distribuir més de 210.000 menús solidaris des de l'inici de la pandèmia gràcies a la col·laboració de 800 voluntaris, entre ells els més importants cuiners alacantins, i 300 empreses, per a «portar esperança i un somriure als qui pitjor l'estan passant», ha assenyalat en un comunicat el president de l'associació, Carlos Baño.

Este Nadal, ha indicat Bany, «no es deté esta gran revolució solidària i cuinarem i distribuir prop de 10.000 menús nadalencs entre els col·lectius més vulnerables de la província d'Alacant en la Nit de Nadal, Nadal, i durant els pròxims dies».

Els menús de la Nit de Nadal i Nadal han sigut elaborats per 30 voluntaris

Segons ha detallat, es tracta d'elaboracions «eixides de les cuines i de les mans dels voluntaris amb suport dels alumnes de l'escola de formació i ocupació d'Alacant Gastronòmica Solidària i la Cambra de Comerç d'Alacant, basades en els productes agroalimentaris de la nostra terra i la seua riquesa gastronòmica.

Els menús conjuminen la tradició de la cuina alacantina en estes dates amb el valor nutricional que aporten, com pot ser el bullit de pilota tan característic, el torró de Xixona i Alacant gràcies a la donació feta per Torrons Pablo Garrigós, el raïm del Consell Regulador de la DO Raïm del Vinalopó i el panettone del mestre Paco Torreblanca.

En concret, els menús de la Nit de Nadal i Nadal han sigut elaborats per 30 voluntaris baix de la direcció de les «estreles Michelin» Ferdinando Bernardi, d'Orobianco, i Joaquín Baeza, de Baeza & Rufete.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Alarma: 2 morts i 80 contagis en una residència de Sant Antonio de Benagéber" "11.000 jóvens valencians han tornat a casa dels pares per la crisi sanitària"