INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

València i Alacant suspenen el pagament de l'ORA pel Decret d'Estat d'Alarma

Les mesures evolucionaran segons la crisi del coronavirus
Cartell de l'ORA | Wikipedia

 

L'Ajuntament de València ha suprimit el pagament de l'ORA amb la finalitat d'evitar que les persones usuàries d'este servici municipal, utilitzat per a regular l'estacionament en la via pública, hagen d'abonar per aparcar el seu vehicle en les zones delimitades per a evitar que la gent haja d'eixir al carrer per a actualitzar el permís.

 

Esta mesura, adoptada hui en la Junta de Govern, per a adaptar el Reial decret pel que s'ha declarat l'estat d'alarma a la gestió municipal, «també beneficiarà al personal que treballa pel carrer per a garantir el compliment del pagament de l'ORA, ja que esta faena sancionadora no és necessària».

 

A demés, el servici de Valenbisi també ha quedat desactivat a conseqüència de la sol·licitud que ha fet la Direcció del Cos de la Policia Local de València.

 

Alacant també suspén la zona blava

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha firmat este dilluns un decret pel que se suspén l'aparcament regulat -conegut com ORA- atés que este servici està plantejat per a facilitar la mobilitat urbana i, en estos moments, «del que es tracta és de forçar per tots els mitjans possibles que els ciutadans opten per a estar en les seues cases».

 

El decret entra en vigor a les 09.00 hores de demà dimarts i es mantindrà fins a les 20.00 hores del dissabte 28 de març. En un comunicat, l'ajuntament ha anunciat que no descarta una pròrroga d'estes mesures si les circumstàncies ho aconsellen.

 

Paral·lelament, segons el comunicat, l'alcalde ha donat instruccions a la Regidoria de Trànsit per a què es faciliten totes les targetes que es precisen per a permetre l'aparcament en les zones de càrrega i descàrrega i altres reservades al personal sanitari que acudisca a atendre malalts de tota classe en qualsevol punt de la ciutat d'Alacant.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat