Amb el final de l'estat d'alarma el 9 de maig, quines restriccions acaben?

El final d'estat d'alarma anunciat per Pedro Sánchez implicarà nous canvis en mesures. Consulta les restriccions que seran alçades a partir d'esta data

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha tornat a reiterar recentment que no tornarà a prorrogar-se una vegada arribat el 9 de maig. Però, quins canvis implicarà el final de l'estat d'alarma?


El final de l'estat d'alarma provocarà la conclusió d'algunes restriccions, no obstant això, les comunitats autònomes podran decretar noves mesures si justifiquen que la situació sanitària és greu.


Quines restriccions acaben amb la finalitat de l'estat d'alarma?


El toc de queda decretat per a restringir la mobilitat de persones a partir d'una certa hora de la nit en les diferents comunitats autònomes arribarà a la seua fi quan acabe l'estat d'alarma.


Els tancaments perimetrals, establits per a evitar la mobilitat de la població entre comunitats autònomes i reduir així la propagació del coronavirus, també acabarà una vegada arribe a la seua fi l'estat d'alarma, a priori el pròxim 9 de maig si no es prolonga.

Tampoc es podrà establir un màxim de sis persones en les reunions socials sense estat d'alarma en vigor. L'única possibilitat de tancar una comunitat o municipi a partir del 9 de maig és amb una autorització judicial, segons els experts.


Tot dependrà de l'evolució de les dades que deixa la pandèmia de coronavirus a Espanya durant les pròximes setmanes. Algunes comunitats autònomes com el País Basc ja han demanat l'ampliació de l'estat d'alarma més enllà del 9 de maig. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les comunitats podran prohibir fumar a les terrasses" "S'obre el termini per als exàmens de taxistes"