ÚLTIMA HORA

🔴 Noves i dràstiques mesures des de ja per a tota Espanya

Alerten sobre l'estafa de telefonades amb prefixos de països estrangers

Des de Facua recomanen no retornar mai les telefonades i posar-se en contacte amb la companyia
Facua assegura que és important detectar el tipus de prefix | Cedida

 

No totes les telefonades que es reben al mòbil porten bones notícies. De fet, algunes telefonades en si, ja són males notícies. Almenys així ho ha alertat Facua, l'entitat encarregada de defensar els drets dels consumidors. A través del seu perfil de Twitter, Facua ha explicat que actualment circula una estafa consistent en rebre telefonades amb prefixos estrangers que, sens dubte, ens poden eixir molt cares. 

Es tracta dels prefixos: 225, 233, 234, 355 o 387. L'advertència explica que, en el cas que rebem aquest tipus de telefonades, mai les hem de retornar, ja que serà quan ens cobraran.

No retornes mai la telefonada d'aquests números

Tots aquests prefixos corresponen a països com Nigèria, Albània, Bòsnia, Ghana o Costa de Marfil, és a dir, països que necessiten un cost addicional en totes les seues telefonades a l'estranger. En el moment que un estafat retorne la telefonada, se li cobra uns diners, amb els quals, els estafadors fan negoci.

Per tant, es recomana no agafar ni tornar telefonades amb aquest tipus de prefix que, de fet, és totalment desconegut a Espanya i que ja fa dubtar de la seua procedència i fiabilitat. En el cas que arribem tard a les recomanacions de Facua i ja hàgem contestat o retornat una telefonada d'aquestes característiques, hem de seguir un procediment perquè conste que hem sigut estafats i ens tornen els diners.

Què has de fer si eres víctima de l'estafa?

El primer pas és demanar a la nostra companyia telefònica la factura del mes per a saber la quantitat de diners que ens han estafat amb la telefonada. Seguidament, cal presentar una reclamació a la nostra companyia. Segons la llei vigent, l'Ordre PRE/361/2002, de 14 de febrer, les companyies de telecomunicacions no poden tallar la línia d'un client que es negue a pagar la factura o part d'ella després d'haver presentat una reclamació per cobraments de serveis de tarifació addicional. 

És per aquest motiu que, abans de tot, el que s'ha de fer és presentar la reclamació. No obstant això, si la persona afectada no vol que se li talle l'accés a altres línies estrangeres, el que ha de fer és una reclamació davant les Juntes Arbitrals de Consum o la Secretaria d'Estat competent en Telecomunicacions. 

Així, molta precaució davant telefonades amb número de telèfon i prefixos que no coneixem i que ens poden donar un mal de cap i, sobretot de butxaca, important.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: Sanitat retira unes galetes de xiquets que contenien cànnabis" "TERRIBLE: Mor un xiquet d'11 anys per un tret d'escopeta a Andalusia"