El dia fins el que Sánchez vol allargar l'estat d'alarma: Com acabaria la desescalada

Continuen negociant per a tindre els suports necessaris en el Congrés
El Govern busca prorrogar l'estat d'alarma per quinta i última volta | València Diari

 

El president, Pedro Sánchez, ho anunciava dissabte passat: la intenció del Govern és que hi haja una quinta i última pròrroga de l'estat d'alarma i que esta dure un mes i no 15 dies com les anteriors. Ara s'ha donat a conéixer fins a quin dia exactament es podria allargar.

 

Segons avança la cadena 'SER', en l'esborrany que tindria damunt de la taula l'Executiu, l'estat d'alarma duraria fins a les 00.00 hores del 27 de juny. La seua duració, però, no seria l'única novetat que incorpora este nou text. 

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

En el punt 5 del nou decret, s'establix també un pas més en l'anomenada co-governança amb les comunitats autònomes. En este sentit, es podrà acordar amb cada una d'elles la modificació, ampliació o restricció de les diferents mesures, entre elles la llibertat de moviments. En esta ocasió, seria el president de cada comunitat, i ja no el Govern central, qui aplicaria les mesures en el seu territori. 

 

Alçament de les mesures de manera gradual

En el seu sext punt, el nou decret també arreplega que serà necessari superar totes les fases previstes dins del pla de desescalada per a alçar les mesures recollides en l'estat d'alarma. En este sentit, el 27 de juny només es mantindrien certes restriccions en «les unitats territorials en què resulten indispensables». Es faria una desescalada gradual com defensava el Govern. 

 

El nou text també arreplega que el ministre de Sanitat passaria a ser l'única autoritat competent delegada encara que davall la direcció del president i amb la coordinació amb les comunitats. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram