Amplien les excavacions en la plaça de la Reina després de trobar restes arqueològics visigots

 

Els arqueòlegs han ampliat les excavacions de la plaça de la Reina de València per a catalogar i treballar sobre les restes visigodes trobades durant les obres de reforma i poder així “cobrir tota l’extensió dels blocs”, si bé no es preveu que els treballs retarden el projecte urbanístic.

 

Així ho ha explicat als mitjans de comunicació el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, durant la seua visita aquest dimecres a les obres de la Muralla Islàmica en la plaça de l’Àngel, acompanyat per la codirectora de l’excavació, Paqui Rubio.

 

Grezzi ha explicat que els treballs arqueològics es troben encara en procés d’excavació manual, i que els especialistes estan catalogant les restes, “dels quals no es tenia constància”. Les restes van aflorar durant les obres de canalització. Són uns blocs que podrien formar part d’una muralla i que aportarien “una informació més detallada d’un entorn de la ciutat que és pràcticament on començava la ciutat romana“, ha apuntat Grezzi.

 

Època Visigoda

“En principi” s’han catalogat com de l’època visigoda i tardoromana, ha detallat l’edil, que qualifica les troballes de “inesperats” perquè, segons ha apuntat, “no hi havia cap catalogació ni documentació” sobre aquest tema, encara que sí que “se sospitava” sobre la seua possible existència.

 

El regidor ha indicat que, després de les troballes, s’ha començat a ampliar l’excavació, una qüestió “sota la direcció de Patrimoni de la Generalitat”, amb la qual l’Ajuntament està treballant “per a veure quina és l’entitat” del jaciment i cap a on ha d’anar l’ampliació. “Encara estem veient una mica com fer-ho”, ha apuntat.

El responsable de Mobilitat ha puntualitzat, a preguntes dels mitjans, que “en principi” les excavacions no haurien d’afectar els treballs de reforma de la plaça, al tractar-se d’una “part perimetral” pròxima a la catedral que “no té afecció sobre el pàrquing”.

 

Quant a la possibilitat d’integrar les excavacions en les de les restes de la muralla islàmica, *Grezzi ha assenyalat que aquesta qüestió haurà de decidir-la la Direcció General de Patrimoni. “El primer és fer l’excavació manual, per a tindre tot catalogat, i després de podrà analitzar de quina època són i es podrà reconstruir aquesta part de la història de la ciutat de la qual tenien sospites i informació, però no detallada, perquè no estava totalment cartografiada”, ha resolt.

ÚLTIMES NOTÍCIES