Els assassinats trànsfobs augmenten en un 7% en 2021

L'informe Transgender Europe situa a Espanya com el tercer país del continent amb més assassinats a persones transsexuals

Cada 20 de novembre el món celebra el Dia de la Memòria Trans. Des de fa més de dos dècades este dia posa el focus en les víctimes mortals de la transfòbia a tot el món.

Este 2021 ha estat el pitjor any per al col·lectiu trans. A tot el món s'ha registrat un augment d'assassinats a persones transsexuals. Entre l'1 d'octubre del 2020 i el 30 de setembre del 2021 s'han registrat un total de 375 persones assassinades. Estes dades els recull l'informe que presenta cada any la plataforma Transgender Europe, que alerta de l'augment d'assassinats en un 7%.

Els assassinats vénen marcats pel racisme, misogínia i l'odi als treballadors i treballadores sexuals, segons afirma Transgender Europe. De tots els assassinats, el 96% són dones trans i el 58% eren treballadores sexuals.

Dels països europeus amb més assassinats a persones transsexuals destaca Turquia, amb 58 casos; Itàlia, amb 44 casos; i Espanya amb 14 casos notificats.

Les víctimes tenen una edat mitjana de 30 anys, encara que estos assassinats són realitzats a persones de totes les edats. La més jove tenia 13 anys i la persona assassinada més major, 68. Cal destacar que una quarta part dels assassinats han ocorregut en el domicili de la víctima, i un de cada tres es produeixen al carrer.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Crida a les famílies de xiquets robats per a entrar en un banc d'ADN" "Les manifestacions per un finançament just perillen per les pluges"