Benassal es prepara per a acollir la tornada de les novillades

Competiran pel Trofeu Club Taurí "Manolo Molés" de Benassal, els novillers Jorge Rivera, "El Ceci", Aaron Rull i Javier Aparicio

Cartel novillada Benassal
Cartel novillada Benassal | Aplausos

Escassos dies falten per a la tornada de les novillades a Benassal, a la seua plaça aixecada de forma tradicional i coneguda com "La Maestranza del Maestrat", que tornarà a acollir una novillada sense picadors després de gairebé 10 anys.

Posant en joc el Trofeu Club Taurí "Manolo Molés" de Benassal al millor noveller de la festa, competiran per ell els joneguers Jorge Rivera, "El Ceci", Aaron Rull i Javier Aparicio, en el seu debut de llums, tots ells pertanyents a l'Escola Taurina de Castelló, de la Diputació de Castelló, entitats col·laboradores en la realització de la festa, juntament amb l'Ajuntament de Benassal.

El noveller triomfador rebrà com a premi un capot de la sastreria taurina Maria José, una crossa per al segon classificat, i la resta rebran un ajut i un 'estaquillador', afavorint així que continuen amb la seua formació taurina.

S'ha alçat expectació en l'apartat ramader, amb els 'erales' de la divisa de Los Maños, que pastura a la finca "Vistahermosa" a Luesia (Saragossa), publicitats per l'empresa seguint una identitat i un disseny original només per a este festeig, com poden observar.

A més, es tracta de la divisa triomfadora de les corregudes de jònecs a la Plaça de Bous de València durant les últimes temporades, que acudeix amb una tancada d'agradables formes, amb la serietat pròpia d'una novillada sense picadors, en el tipus de la casa, amb noms i reates contrastades, que reuneix tots els ingredients per a acollir esperances sobre el seu joc.

El festeig ja es troba autoritzat per part de les autoritats autonòmiques, i la venda d'entrades avança a bon ritme, mercé de la política de preus (entrada general per 10 €) i els diversos canals de venda establerts per l'empresa, tant amb punts de venda física a Benassal, com mitjançant telèfon o la plataforma en línia, sense despeses de gestió.

En paraules de Luis María Garrido, jove director de l'empresa Tauromanagement, organitzadora de la festa, "és una responsabilitat i un honor debutar a casa nostra, a la nostra Comunitat Valenciana, en un marc així, i veure la il·lusió de l'afició tant de Benassal com de la província i la comunitat".

Afirma que "s'ha generat interés, sense cap fórmula màgica més que el treball: promoció de la festa, proximitat i facilitats per a l'aficionat, qualitat en la ramaderia i aposta pels xavals de la terra."

Finalitza Garrido afirmant que "tant de bo siga el principi de molts anys organitzant una novillada en este municipi, que traspua afició i amor al bou brau, i que ens ha acollit amb els braços oberts, gaudint també nosaltres de la seua forma d'entendre i venerar el bou en totes les seues facetes".

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari