Els bombers de la Diputació de Castelló desinfectaran cada setmana tots els municipis de la província

Des de l'inici de l'emergència sanitària s'han fet 80 actuacions de neteja i s'ha invertit 18.500 euros en l'adquisició de material
Desinfecció en les localitats de Castelló | Diputació de Castelló

 

La Diputació de Castelló mobilitzarà la totalitat dels recursos humans i tècnics del Consorci Provincial de Bombers per a desinfectar cada setmana cada un dels municipis de la província.

 

D'eixa manera ho ha anunciat el president José Martí, qui ha explicat que els ajuntaments hauran de formalitzar les seues sol·licituds per correu electrònic. En estes faenes de neteja participaran les plantilles dels 9 parcs de bombers professionals i voluntaris, les brigades de bombers forestals i les helitransportades.

 

És important destacar que segons ha explicat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, amb l'objectiu de conseguir la màxima efectivitat en la prestació d'estos servicis a causa de la declaració de l'Estat d'Alarma, la Diputació de Castelló ha invertit 18.500 euros en l'adquisició de 9 autobombes de desinfecció de 100 litres d'autonomia i 10 generadors d'ozó per a desinfectar vehicles i cases».

 

S'han fet ja 80 desinfeccions en tota la província

Des de què es va iniciar la crisi generada per la COVID-19, els operaris del Consorci Provincial de Bombers han fet 80 accions de desinfecció en la província i per a les pròximes hores estan programades 18 operacions més.

 

El president Martí ha recordat que durant les primeres setmanes de l'Estat d'Alarma s'ha seguit un protocol en el que la prioritat era actuar en els municipis que presentaven riscos especials per haver registrat defuncions o casos positius. Les altres sol·licituds s'han anat atenent segons l'ordre d'arribada.

 

Els treballs de desinfecció s'han fet seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat, amb personal qualificat i amb la prèvia adopció de les necessàries mesures de seguretat. S'ha actuat en les zones que presenten majors riscos com els centres de salut i consultoris mèdics, farmàcies, ajuntaments, centres oficials, centres de majors, oficines bancàries, parades d'autobusos, xicotets comerços, contenidors i baranes en la via pública.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!