ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: Menys contagis en el 3r dia sense morts a nivell valencià

El Botànic es reeditaria en la Comunitat amb el PSPV com a força més votada, segons el primer sondeig

Vox irrompria com a quarta força en Les Corts a costa de PP i Cs
Imatge dels cinc principals candidats i candidates durant el debat d'À Punt | València Diari

 

El pacte del Botànic --el govern integrat per PSPV i Compromís amb el suport extern de Podem-- podria reeditar-se en la Comunitat Valenciana, segons els resultats d'un sondeig de l'empresa SyM Consulting per a 'València Plaza'.

 

Segons aquesta enquesta, el repartiment entre esquerra i dreta es mantindria molt similar a l'actual --55 escons per a l'esquerra i 44 la dreta--, encara que amb diferent repartiment, sobretot entre aquest últim bloc, ja que Vox irrompria com a quarta força.

 

Segons destaca València Plaza, el PSPV-PSOE seria el partit més votat en la Comunitat Valenciana per primera vegada des de les eleccions generals de 1993 i aconseguiria entre 24 i 27 escons (actualment té 23 en Les Corts). D'aquesta manera, l'actual cap del Consell, Ximo Puig, podria postular-se de nou al càrrec, comptant amb Compromís i Unides Podem.

 

Compromís pujaria a entre 20 i 22 (ara té 19), mentre que Unides Podem aconseguiria els 10 parlamentaris, tres menys que els reeixits en 2015. Donada la combinació de forquetes en les quals uns es resten a uns altres, el bloc d'esquerres aconseguiria entre 56 i 57 escons, dos o tres més que ara.

 

Quant a Vox, segons aquest sondeig entraria en el parlament valencià amb 15 parlamentaris i ho faria a costa de PP i Ciutadans, per la qual cosa la suma es quedaria per davall dels 44 escons.

 

La caiguda del PP augurada per aquesta consulta seria de més de set punts i onze escons, de 31 a 20, mentisques que Ciutadans perdria quasi cinc punts i entre cinc i sis escons, sempre segons SyM Consulting.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram