Igualtat investiga l'origen d'un brot de Covid-19 en un centre de discapacitats psíquics de Carlet

Mónica Oltra ha afirmat que volen saber les causes del seu creixement
El centre estarà tancat per un termini de deu dies | Google Maps

Actualtizació 20/10/2020 a les 16.05 hores. La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives investiga l'origen i l'expansió d'un brot de Covid-19 en una residència de discapacitats psíquics de Carlet, en la Ribera (València), com ha indicat este dimarts la titular d'este departament autonòmic, Mónica Oltra.

L'administració valenciana pretén saber «per a on ha entrat» el coronavirus a este centre i «per què s'ha expandit» entre els seus residents i treballadors. «Estem investigant per què el brot s'ha expandit d'esta manera», ha afirmat la vicepresidenta, que ha destacat que, «afortunadament, la majoria --de contagiats-- són asimptomàtics».

D'eixa manera, la responsable autonòmica ha afirmat que «la salut dels residents, el que ens importa ara mateix, no revist gravetat» encara que ha insistit en la necessitat de «saber què ha passat i quina part del protocol ha fallat perquè es contagien tantes persones residents i treballadores».

Tanquen el Centre de Dia de Carlet per un centenar de contagis entre els veïns

Este dimecres, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha decidit tancar el Centre de Dia de la localitat de Carlet, en la comarca de la Ribera Alta (València), durant un termini de deu dies.

Segons informa 'Levante-EMV', esta mesura s'ha decretat a causa d'un centenar de casos actius notificats en este municipi en el període del 2 al 15 de setembre.

De la mateixa forma, s'han suspés les visites en les dos residències existents en Carlet durant quinze dies, tant en 'La Llum', per a persones amb discapacitat, com la residència d'ancians.

D'esta manera, l'Ajuntament de Carlet ha decidit augmentar els esforços per a desinfectar els espais públics i incrementar la seguretat del municipi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El teatre el Musical acull la II edició de 'Fira esfera' el divendres" "El festival de fotografia 'Ojos Rojos' de Xàbia arriba el dissabte"