Científics xinesos advertixen de la presència d'un nou virus que pot afectar als humans

Asseguren que és un virus «altament infecciós» i que pot provocar «símptomes greus»
Investigadors xinesos ja estan testant una vacuna en porcs | ACN

Un grup de científics de la Universitat d'Agricultura de la Xina ha alertat recentment de la presència d'un nou brot de grip porcina identificada en porcs del país asiàtic. Segons han informat, el virus té potencial per a contagiar als humans i pot provocar una nova pandèmia a escala mundial. 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

«És especialment preocupant»

L'estudi es basa en més de 30.000 mostres preses entre els anys 2011 i 2018 de les vies respiratòries de porcs de 10 províncies xineses. En elles, els científics han identificat 179 virus diferents de la grip porcina, entre els que s'ha trobat el 'G4', una «combinació única de tres llinatges». El 'G4' conté la soca de l'H1N1, que va mutar dels porcs als humans i va provocar la pandèmia de la grip del 2009

Per tal de comprovar els símptomes que pot presentar el 'G4' en humans, els investigadors van fer experiments amb fures, ja que presenten indicis de grip similars a les persones com són febre i tos. Els científics van concloure que este virus és «altament infecciós» i que pot causar «símptomes greus». «És especialment preocupant perquè un dels orígens d'este virus es remunta també a la grip aviar, contra la que els humans no tenen immunitat», assegurava un dels investigadors. 

A pesar d'això, la també investigadora Martha Nelson assegurava que no hi ha proves de què la soca es puga transmetre als humans, «les probabilitats són baixes». Tot i això, també advertix que «ningú sabia de la soca H1N1, que va saltar dels porcs a les persones, fins que van aparéixer els primers casos humans el 2009». 

És per este motiu que els investigadors demanen que es preguen mesures de prevenció, ja que «és cada volta més freqüent que els porcs s'infecten amb virus que tenen potencial de saltar als humans». Alguns científics demanen inclús que «es desenvolupe una vacuna contra el virus G4 tant per als porcs com per humans». Segons un estudi de l'Acadèmia Xinesa de Ciències Agrícoles, la vacuna ja està en fase d'assaig en estos animals i, de moment, ha donat bons resultats

Per altra banda, científics xinesos seguixen creant una vacuna per a la febre porcina africana, que des del 2018 ha interromput el subministrament d'esta classe de carn i ha provocat el sacrifici preventiu de milers de porcs en la Xina. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram