Comença l'extinció de Divalterra amb el nomenament dels liquidadors

L'empresa madrilenya Referma Assessors serà finalment la proposta per emprendre la liquidació de cara a la Junta General.

La Diputació de València ha decidit que l'empresa madrilenya Referma Assessors siga l'encarregada d'iniciar la liquidació de Divalterra, un cop aprovat en ple el dictamen per a l'absorció de la plantilla per part del Consorci Provincial de Bombers i la mateixa Diputació.

El nom de reforma figura en l'informe conjunt d'Intervenció i Secretaria en què els habilitats nacionals la consideren "l'oferta professionalment més adequada". La proposta es portarà a la Junta General de Divalterra de dimarts que ve.

Un cop definit el procés de transferència de les funcions de Divalterra al Consorci i la corporació provincial, es procedeix a la dissolució i liquidació de l'empresa seguint les regles del Dret Mercantil.

El liquidador, amb la finalitat dissoldre la societat d'acord amb la llei i rendint comptes a la propietat a través de la Junta General, serà proposat la setmana que ve a la Junta posterior al ple ordinari de juny, arran de l'informe dels habilitats nacionals que recull l'escrit presentat pel president de la Diputació, Toni Gaspar, per a la dissolució de Divalterra i el nomenament de liquidadors.

En la proposta d'acord que haurà de votar el ple de la corporació, constituït en Junta General de Divalterra, s'inclouen punts com la dissolució de la mercantil, l'inici del procés de liquidació, el cessament de l'actual Consell d'Administració i el nomenament de liquidador únic, que en este cas serà la mercantil Referma Assessors SL, amb domicili al carrer Alfons XII de Madrid, en resposta a l'informe d'Intervenció i Secretaria en el qual es valoren les diferents ofertes presentades i es considera la de Referma la més adequada.

L'informe dels habilitats nacionals a la corporació provincial inclou la recepció d'ofertes presentades per professionals amb acreditada experiència en processos de liquidació d'empreses, en un procés en el qual es va convidar a participar en la funció d'assessorament a la Cambra de Comerç de València.

El secretari i l'interventor expliquen que després de valorar positivament les opcions més idònies entre preu i experiència de l'equip, tractant que fos multidisciplinari amb competències en les àrees mercantils jurídica, economicofinancera i laboral, s'ha optat per destacar la proposta de Referma Assessors , "una de les firmes de consultoria econòmica i jurídica més importants en l'àmbit nacional".

Control de la liquidació

La participació dels habilitats nacionals va més enllà de l'elecció de l'empresa que executarà el tancament de Divalterra, dins del full de ruta marcat pel president Gaspar, que va decidir apartar-se del procés de selecció i "deixar treballar els que saben, de la mà de la llei". En este sentit, la societat mercantil Divalterra serà sotmesa, fins a la seua extinció, al control financer exercit per la Intervenció de la Diputació de València.

A més d'este control intern previst en el reglament d'entitats locals, s'estableix un control addicional per part de l'interventor als actes d'administració dels liquidadors, que consistirà en la contractació, pròrroga, modificació i resolució de contractes menors i de personal; la venda d'actius i drets; la transmissió de funcions als destinataris i qualsevol pagament per import superior a 100.000 euros.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Diputació d'Alacant i Beniarrés obrin al públic de la Cova de LOr" "Borriana impedirà l'accés a les platges la Nit de Sant Joan"