Concerts en record de les víctimes del coronavirus este dijous en València

L'acte tindrà lloc en la plaça de l'Ajuntament
Concert en València en record de les víctimes del coronavirus | Residències de Música de Cambra de Godella

La plaça de l'Ajuntament serà l'escenari este dijous, 23 de juliol, de l'acte cívic en record de les víctimes de la pandèmia i en homenatge als servicis essencials de la ciutat, que ha organitzat l'Ajuntament. La música i la poesia centraran la cerimònia, que començarà a les 21:30 hores, i la pirotècnia i la llum, com a elements simbòlics.

Tal com ha explicat l'alcalde, Joan Ribó, «es tracta d'un acte pensat per a les persones que han faltat en este temps i les seues famílies, que van viure unes condicions molt dures; i també pensant en les moltes persones que han estat eixint tots els dies a treballar».

L'acte formal començarà a les 21.30 hores en la plaça de l'Ajuntament, conduït per la periodista Clara Marzà, i restringit ateses les normes de seguretat en vigor. L'homenatge s'iniciarà amb la intervenció del rapsode valencià Vicent Camps (membre del Gabinet Municipal de Normalització Lingüística), qui recitarà el poema «Cant de primavera», del poeta valencià Marc Granell.

Concert de l'Orquestra de València

La lectura dels versos donarà pas al concert de l'Orquestra de València que, davall de la batuta del seu director titular, Ramón Tèbar, oferirà un repertori amb peces de Mahler, Verdi, Bizet, Mascagni, Elgar i Barber. A demés, la soprano Carmen Avivar, cantant solista del Cor de la Generalitat, interpretarà el Cant dels Ocells, popularitzada per Pau Casals, i l'Ocell María de l'òpera Otello de Verdi. El director de l'OV, Ramón Tébar, participa en la cerimònia de manera totalment desinteressada.

Després de les peces musicals, intervindrà de nou el rapsode Vicent Camps, que oferirà una altra peça de Marc Granell, «Les veus», després del que es guardarà un minut de silenci en memòria de les persones mortes, en suport de les seues famílies i en reconeixement als servicis essencials de la ciutat.

El silenci desembocarà en una sèrie de disparades pirotècnics simultanis des de la plaça de l'Ajuntament, i des dels barris i pobles de València, que ompliran els cels de la ciutat de ‘palmeres blanques’ com a element simbòlic del reconeixement i homenatge.

Finalment, en la pàgina web municipal s'obrirà un Memorial específic, de manera que qui ho desitge podrà deixar plasmades les seues aportacions, records, expressió de dol, afecte o sentiment.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tota la programació del cicle 'A la llum del castell' d'Alacant" "Els experts avisen sobre la segona onada: «Ho passarem molt mal»"