El Consell aprova l'Oferta de Treball Públic de 2020, que té 1.322 places

Les oposicions es convocaran en un termini màxim de dos anys
Hi ha més de 1.300 places | Pixabay

El ple del Consell ha aprovat este divendres l'Oferta d'Ocupació Pública (OPE) de 2020, que inclou 1.322 places, en unes oposicions que es convocaran en un termini màxim de dos anys. Un total de 782 llocs seran per al torn lliure i els 540 restants es destinaran a promoció interna per a reduir la temporalitat en l'Administració Valenciana.

La OPE contempla convocatòries per a 30 cossos i escales que van des de tècnics d'administració general a auditors passant per a periodistes, enginyers industrials, agrònoms, informàtics i d'obres públiques, i arquitectes, psicòlegs, administratius, científics investigadors, especialistes en Estadística i en atenció sociosanitària, entre altres.

A demés, el propi decret de la OPE contempla que la Generalitat s'obligue a si mateixa al fet que els processos de selecció (les oposicions) es porten a terme en un termini no superior als dos anys des de la seua aprovació.

Segons el Consell, la OPE ha sigut dissenyada d'acord amb el que establix la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 que fixa una taxa de reposició del 100% per als sectors prioritaris i d'un 75% per a la resta. En ella es reserva més d'un 7% de la totalitat de les places per a ser cobertes entre persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%. 

I per a finals de 2020 i al llarg del 2021 està prevista la celebració de 221 processos selectius en els que s'oferiran 4.902 places corresponents a les OPE dels anys 2017, 2018 i 2019.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Troben restes de dinosaures en Morella" "ATENCIÓ: Tanquen les instal·lacions deportives municipals de València"