Les declaracions de Puig davant de la «recurrent» falta de vacunes

Puig ha cridat a combinar el compliment de les restriccions
Les declaracions de Puig davant de la «recurrent» falta de vacunes | Cedida

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reconegut este dimecres que la «recurrent» falta de subministrament de vacunes fa més lenta la immunització dels valencians i impedix iniciar de moment la vacunació massiva.

«Cada dia que passa anem a un ritme inferior del que ens agradaria, però anem avançant», ha defensat després d'una visita a les instal·lacions de Stadler. Este dimecres i dijous continua la vacunació dels treballadors educatius. Després d'este «assaig» amb les primeres dosis d'AstraZeneca per a professors, Puig ha insistit que el territori valencià té capacitat per a vacunar a tota la ciutadania quan siga possible. «En la mesura que tinguem garantit el subministrament, començarem la vacunació massiva», ha promés.

Això sí, ha recordat que la falta de dosi impedix començar en abril la vacunació general de la població com estava previst, pel que ha exigit que es garantisca «la màxima afluència de vacunes». La previsió de la Conselleria de Sanitat és que en els pròxims dies reben dosis al voltant de 60.000 valencians i que «almenys» reben una tots els majors de 80 anys.

A partir d'ací, Puig ha cridat a combinar el compliment de les restriccions amb l'«ofensiva» que suposa la vacunació, amb l'objectiu d'arribar al principi de l'estiu en «una situació epidemiològica molt positiva per a intentar reactivar l'economia i, en definitiva, la vida de les persones».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Labora oferix cursos gratuïts i en línia d'idiomes i de competències laborals" "El col·legi Hort de Palau d'Oliva comença les obres del seu pla edificant"