La delegació del Govern i més de 25.000 persones demanen papers per a l''heroi de Dénia' i la seua família

El migrant senegalés va rescatar a un home amb mobilitat reduïda d'un incendi en sa casa
Gorgui Lamine amb la seua filla i la seua dona | Twitter

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha emés una sol·licitud al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social per a que s'expedisca «documentació i identificació d'estranger» per al migrant de nacionalitat senegalesa que va rescatar a un veí de Dénia, en la comarca de la Marina Alta (Alacant), d'un incendi declarat divendres passat i també per a la seua família.

Delegació del Govern ha traslladat al Ministeri la documentació, que inclou la sol·licitud de l'Ajuntament de Dénia per a que es concedisca la regularització de Gorgui Lamine, que viu en Gandia, la capital de la Safor (València), amb la seua parella i el seu bebé, els informes de la Policia Local de Dénia sobre la seua actuació en el rescat del veí amb discapacitat  i l'interés mostrat per la mateixa administració, amb la finalitat de què el Govern considere la seua possible regularització.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha explicat la situació sobre el migrant després d'una roda de premsa de Salvament Marítim per a informar sobre els canvis operatius en el servici en el Mediterrani.

«Delegació de Govern va emetre ahir una sol·licitud de petició al Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social per a que es puga procedir a expedir la documentació i identificació d'estranger per a ell i per a la seua família», ha confirmat el delegat.

Segons Fulgencio, ja s'han posat en contacte amb el Ministeri, «que ha entés que sí que es podrien donar les causes i, ara, cal iniciar l'estudi de l'expedient atenent el caràcter excepcional. Per descomptat, esta Delegació de Govern ho ha proposat i crec que serà perfectament arreplegat pel Ministeri».

Més de 25.000 firmes

Més de 25.000 persones han firmat, en dos dies, una petició en la plataforma change.org per a que Gorgui Lamine obtinga els papers, segons ha avançat el diari 'Información'. Molts comparen el seu cas amb el de Mamoudou Gassama, el malià que va escalar fins a quatre pisos per a salvar un xiquet i a qui França li donà la nacionalitat.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El sorteig d'Euromilions deixa un milió d'euros en Santa Pola" "La línia de Metrovalencia que connectarà el centre i Natzaret entrarà en servici en estiu de 2021"