Detecten 5.150 casos sospitosos de coronavirus en nou dies en el territori valencià

El 80% s'ha sotmés a una prova PCR i només el 8% ha donat positiu
El 80% dels casos sospitosos en centres de salut valencians s'han sotmés a una prova PCR | Pixabay

La Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat este dijous que, entre l'11 i el 19 de maig, s'han fet un total de 4.120 proves PCR en el servici d'Atenció Primària. Barceló ha facilitat esta informació en la roda de premsa diària per a informar de l'evolució de la pandèmia en el territori valencià i, ha afegit, que esta xifra suposa el 80% dels casos sospitosos d'estar contagiats de COVID-19.

A pesar d'això, la consellera no ha volgut facilitar el número exacte de casos sospitosos que hi ha, ara com ara, en el territori valencià, una dada que sí que trasllada al Ministeri de Sanitat. Però, segons els nostres càlculs amb les xifres aportades per Barceló, el número de casos sospitosos se situaria en 5.150.

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

De les proves PCR ja fetes, només el 8% ha donat positiu, és a dir, dels 4.120 valencians que s'han sotmés a un a prova de detecció del coronavirus en centres de salut, 305 han donat positiu. Estes dades es poden traduir en que «nou de cada deu persones a les que se'ls ha fet una prova PCR per a determinar si estan contagiades per coronavirus en la Comunitat Valenciana han donat negatiu», ha afegit Barceló.

Menys proves diàries de les que es podrien fer

D'estes xifres també es pot extraure que s'han fet una mitjana de 457 proves PCR al dia, una dada que està molt lluny de la capacitat real del territori valencià per a fer estes proves, ja que Barceló, en la roda de premsa del passat 7 de maig, assegurà que «estem en disposició de fer 5.700 proves PCR al dia gràcies als set laboratoris habilitats entre les tres províncies».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció coronavirus: Totes les províncies i zones que canvien de fase el dilluns" "Les localitats valencianes que podran eliminar les franges horàries"