La Diputació de València continua acostant la música i el teatre a les comarques valencianes

El programa ‘Desconfinant la Cultura’ s'estendrà fins a finals de desembre
Cartell de 'Desconfinant la cultura' organitzat per la Diputació de València | Diputació de València

L'àrea de Cultura de la Diputació de València continua apostant per 'Desconfinant la Cultura', un programa que acull actuacions en directe de música clàssica, antiga i popular, i de tots els estils, també rock en valencià, així com de teatre, per a arribar al major número de municipis valencians.

En paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius, «som conscients de les dificultats del moment, però entenem que la cultura no pot detindre les seues activitats. Per això, ‘Descofinant la cultura’ és una crida a tractar de normalitzar l'accés a la cultura, amb la imprescindible col·laboració dels ajuntaments».

El programa s'ha ajustat al compliment d'aforaments que marca la nova normativa autonòmica i vol reprendre actuacions anteriors que van ser suspeses pel passat confinament. També s'han afegit noves activitats i concerts per a reactivar el sector cultural.

Programació

L'activitat s'orienta especialment a les comarques valencianes, amb el conegut objectiu de l'àrea de Cultura de la Diputació de descentralitzar la cultura i convertir-la en un nexe de proximitat amb la ciutadania.

Les actuacions de novembre arrancaran hui, dia 6, en Ontinyent, amb l'actuació de Capella de Ministrers. Música tradicional amb el filtre instrumental propi d'esta formació d'excel·lents músics. Serà una activitat gratuïta en la sala Gomis d’Ontinyent, prèvia reserva de places.

D'altra banda, dins de les activitats que se celebren cada diumenge en la Beneficència, el dia 8 hi haurà dos sessions de teatre infantil, a les 11.00 hores i a les 12.45 hores , a càrrec del grup Disparatario. Una activitat emmarcada dins del programa 'Espanta la per' del Museu d’Etnologia, amb la col·laboració del SARC.

Actuació del grup valencià 'Tardor'

L'obra 'La Maria no te per', parla d'un viatge divertit i ple d'aventures, al mateix temps que és un esforç per a mantindre viu el bestiari popular valencià: Butoni, l'Home del sac o la Quarantamaula que portaran als xiquets i xiquetes al món màgic de les espantacriaturas.

El segon cap de setmana de novembre s'obrirà el programa Desconfinant en Llíria, a on podrem gaudir de l'actuació del reconegut grup valencià de pop-rock, Tardor. Dia 14, a les 20.00 hores, en el Teatre S. M. La Primitiva de Llíria.

L'endemà, 15 de novembre, en el pati de la Beneficència, en dos sessions que començaran a les 11.00 hores i a les 11.45 hores, els xiquets i xiquetes gaudiran amb un espectacle àgil i participatiu amb els titelles de la Carreta Teatre, que representaran el conte La gallina dels ous d'or, amb la gràcia del Joglar i el ritme dels Titelles.

    

Actuacions en l'Horta Nord i València

El dissabte 21, en Emperador (L'Horta Nord), la Xana Teatre representarà una obra especialment dirigida als més xicotets. En Jaume I, en el Teatre Municipal, a les 19.00 hores. Una recuperació de la història del poble valencià a càrrec d'un rei que ha perdut la memòria.

El dia 27 tindrà lloc una actuació molt especial de música de cambra, a càrrec del pianista Antonio Galera, acompanyat de la violinista Letícia Moreno, en el Centre La Beneficència.

Programació en la Costera i la Ribera

També en el municipi de Vallada, en la comarca de la Costera, el 28 de novembre actuarà la Fúmiga. Ritmes trepidants i hiperactius amb vent i percussió d'influència balcànica.

El dia 28, en el municipi de Senyera en la comarca de la Ribera (València), ho farà una icona valenciana de la música popular, com és Pep Gimeno, Botifarra. A les 12.00 hores.

Totes les activitats de ‘Desconfinant la Cultura’ han sigut organitzades de manera conjunta pel Servici de Cultura i pel SARC, els dos servicis de l'àrea de Cultura de la Diputació de València. El programa ‘Desconfinant la Cultura’ s'estendrà fins a finals de desembre, amb noves activitats.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció! Noves mesures en els autobusos d'EMT València" "Vídeo: Situació actual d'algunes localitats valencianes a causa del temporal"