Un diputat del Congrés revela sense voler la data del final de l'estat d'alarma

Jaume Asense ha compartit l'esmena dels Pressupostos a on s'apunta al final de l'estat d'alarma
Es tracta de la data estimada que ha marcat Podem | Europa Press

L'estat d'alarma en Espanya podria durar més del que pensen tots els espanyols. El 31 de desembre de 2022 és la data exacta estimada que ha marcat Podem sobre la durada que tindrà l'estat d'alarma, que ara acabaria el pròxim 9 de maig de 2021.

Com apunta este divendres 'Vozpópuli', sí que ve indicat en el text de l'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat, que fa uns dies ha presentat la formació liderada per Pablo Iglesias al costat d'ERC i EH Bildu. Si no es tracta d'una errata, la sorpresa seria majúscula per a tots els ciutadans, que ja estan acusant el que han sofert en este any tan dur com 2020.

Hi haurà un estat d'alarma en Espanya fins al 31 de desembre del 2022?

«Hem presentat un acord amb ERC i EH Bildu per a parar tots els desnonaments sense alternativa residencial i els talls de subministraments, fins a desembre de 2022. Farem tot el possible per a sumar al PSOE. 

La raó per a pensar que l'estat d'alarma puga allargar-se més del que es preveu, està en la part final del dinovè paràgraf del document. Este text pot comprovar-se en un missatge de Twitter que ha publicat el president del grup confederal, Jaume Asens.

«Pel que a la suspensió de llançaments per a llars vulnerables sense alternativa residencial es referix, fins a la finalització de la vigència de l'actual estat d'alarma, la durada estimada arribarà fins al 31 de desembre de 2022», resa el text titulat 'Esmena a l'articulat per a introduir una nova disposició final' i que ha estat proposat per estes tres formacions polítiques.

L'estat d'alarma actual finalitza el 9 de maig

Cal recordar que actualment l'estat d'alarma va quedar prolongat, amb l'aprovació del Congrés dels Diputats, fins al 9 de maig de 2021. La votació va ser reeixida gràcies al suport de 194 diputats (PSOE, Unides Podem, Ciutadans, Més País-Equo, Compromís, PNB, BNG, Coalició Canària, Nova Canàries, el Partit Regionalista de Cantàbria, Terol Existeix i PDeCAT).

La pròrroga fixa que el 9 de març de 2021, després de quatre mesos de l'estat d'alarma, la Conferència de Presidents puga acabar amb el mateix si els marcadors epidemiològics i socials així ho permeten. Per tant, en el cas de voler prorrogar l'alarma que es marca en el text citat de Podemos, el govern d'Espanya hauria de tornar a necessitar el vistiplau del Congrés.

Quin objectiu té l'esmena de Podem, ERC i Bildu?

L'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat presentada per Podem, ERC i Bildu vol parar qualsevol desnonament sense opció residencial fins al 31 de desembre de 2022, igualment amb tota suspensió de subministrament bàsic, com a electricitat, gas natural, o aigua.

Els tres partits desitgen confirmar que no hi haurà cap classe de llançament durant tot l'estat d'alarma, amb el que preveu que este arribarà fins a finals de 2022, mentres s'espera que entre en vigor la nova Llei d'habitatge. A demés, l'esmena presentada ve amb una modificació legislativa perquè no es produisca fins a maig de 2024 qualsevol classe de llançament de persones sense una possibilitat residencial quan la titularitat de la hipoteca fixada haguara passat a una altra persona física o jurídica.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El medicament que l'OMS recomana no usar per al coronavirus" "Atenció: Més de 6.000 nous contagiats en Espanya"