DiscoverEU ofereix 60.000 viatges gratis per Europa a joves entre 18 i 20 anys

La iniciativa de la Comissió Europea permetrà viatjar amb tren durant un mes entre diversos països de la regió

Després d'uns mesos d'aturada pel Covid-19, la Comissió Europea rellança amb força el seu projecte DiscoverEU, oferint 60.000 paquets de viatge gratis a joves europeus d'entre 18 i 20 anys.

Per a optar al viatge amb tren, que tindrà lloc entre març de 2022 i febrer de 2023, els joves hauran d'aprovar un qüestionari de 6 preguntes generals sobre la Unió Europea i els seus programes. Serà possible realitzar les sol·licituds de participació des del 12 al 26 d'octubre de 2021 al migdia.


L'objectiu de la iniciativa DiscoverEU és fomentar un sentiment d'unitat i solidaritat en tota la Unió Europea mitjançant viatges transfronterers i aprenentatge intercultural. Entre 2018 i 2019, el programa va repartir 70.000 viatges entre 350.000 candidats.


Els beneficiaris dels 60.000 paquets de viatge de DiscoverEU viatjaran amb tren entre els diferents països d'Europa, un dels transports més sostenibles de la regió i que a penes representa un 0.4% de les emissions per transport dels 27 països que componen la Unió Europea.


Atés que la trajectòria de la pandèmia continua sent desconeguda, a tots els viatgers se'ls oferiran reserves flexibles a través d'un nou abonament de viatge mòbil, la qual cosa els permetrà canviar la data d'eixida en qualsevol moment abans d'iniciar el viatge. La ronda de sol·licituds està oberta als nascuts entre l'1 de juliol de 2001 i el 31 de desembre de 2003.

Més sobre DiscoverEU

 

Des de 2018, els viatgers de DiscoverEU formen una comunitat diversa i compromesa que es reuneix per a compartir les seues experiències.


Els participants són convidats a convertir-se en ambaixadors de DiscoverEU per a impulsar la iniciativa i se'ls anima a posar-se en contacte amb altres viatgers del grup oficial de Facebook de DiscoverEU per a compartir experiències i intercanviar consells, especialment sobre experiències culturals o sobre com viatjar de manera sostenible.


Tots els participants estan convidats a assistir a les reunions de DiscoverEU, siga en línia o presencialment, sobre temes com Una Europa digital, el lema de DiscoverEU per a 2021. També s'inclouen altres activitats, com a oportunitats de voluntariat i el desenvolupament d'un itinerari verd i sostenible per a joves viatgers.


Per a més informació sobre DiscoverEU, es pot consultar el Portal Europeu de la Joventut, on també es troben els materials de comunicació de la iniciativa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Presenten els mapes de perillositat sísmica de la Comunitat Valenciana" "José Benlloch indignat amb la Generalitat per la seua decisió respecte al parany"