Més de 200 punts de donació de sang en zones turístiques, platges i zones rurals

A l'estiu són necessàries més de 26.000 unitats de sang per a atendre les necessitats hospitalàries
Eextracció de sang | Pixabay

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) posa a la disposició del ciutadà 220 punts de donació en enclavaments turístics. Amb això pretén oferir un millor servei acostant la possibilitat de donar sang en qualsevol lloc de la Comunitat.

L'any passat els hospitals van necessitar 26.589 unitats de sang per a atendre els pacients i este estiu es preveuen xifres similars.

La directora del CTCV, Cristina Arbona recorda que es produeixen “ingressos a l'estiu i els pacients necessiten la solidaritat del donant també en vacances” i ha traslladat “l'enorme agraïment a tots ells”.

Les mesures de seguretat continuen sent exhaustives per a aconseguir un entorn segur per a donar. El CTCV recorda que no s'ha d'acudir amb afeccions respiratòries o febre, si s'està en aïllament o ha estat amb una persona afectada per COVID19 o si s'ha viatjat a un país de risc en l'últim mes.

Quant a la vacunació COVID19 es recomana que des de la data de la posada hagen transcorregut, almenys, 24 hores i que no existisca simptomatologia associada a esta.

En la web www.centro-transfusion.san.gva.es es poden trobar els punts de donació disponibles en tota la Comunitat. I també des dels comptes de Facebook, Donants de Sang València, Donants de sang Castelló, Donants de Sang Alacant, Twitter, @GVAdonasang del CTCV i Instagram @gvadonasang.Balanç primer semestre 2021

 

Durant el primer semestre d'enguany s'han obtingut 85.607 unitats de sang. Per províncies, s'han recollit, 30.942 a Alacant, 9.433 a Castelló i 45.232 a València i un total de 6.329 persones han sigut donants nous (per províncies; 3.247 a València, 793 a Castelló i 2.289 a Alacant).

Les xifres han permés l'equilibri, fins i tot en la tercera ona del coronavirus, i els hemoderivats han cobert puntualment les necessitats dels pacients de la Comunitat.


 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'atur a la Comunitat baixa un 2% al juny amb 8.732 aturats menys" "Quin calçat han d'utilitzar els xiquets a l'estiu perquè no afecten la seua salut?"