La dràstica mesura que acaba de prendre Itàlia: podríem ser els següents

El decret expirava este divendres
Itàlia reactiva l'estat d'alarma fins al 15 d'octubre | cedida

El Govern italià ha pres una nova decisió per a poder posar fre als rebrots. D'esta manera, després de conseguir el suport del Parlament, encara que amb el 'no' de la dreta, ha reactivat la pròrroga de l'estat d'alarma fins al pròxim 15 d'octubre per a gestionar la pandèmia del coronavirus.

L'estat d'alarma decretat el passat 31 de gener, a l'inici de la crisi, anava a acabar este divendres. No obstant això, el Consell de Ministres va aprovar este dijous la seua extensió. Per tal de tirar endavant la mesura i formalitzar-la, la coalició del Govern ha hagut de consultar-ho a les dos seus del Parlament, el Senat i la Cambra dels Diputats, i d'esta forma ha conseguit el seu suport per reactivar-la.

Tot i l'aprovació final, Giuseppe Conte va rebre el 'no' de l'oposició formada per l'aliança entre els partits de dretes: els ultradretans Lliga i Germans d'Itàlia i la conservadora Força Itàlia de Silvio Berlusconi, entre d'altres. Segons l'oposició, el país no es troba actualment en una situació d'emergència pel repunt de contagis de Covid-19. A demés, també troba negativa la gestió de la situació sanitària a través d'este decret.

«Amb l'estat d'alarma estarem més preparats per a respondre als rebrots»

El primer ministre, Giuseppe Conte, va defensar al Parlament que amb el decret, novament, de l'estat d'emergència el Govern estarà preparat «per a respondre més ràpida i eficaçment a eventuals rebrots» i que, les normes aprovades en estos mesos servirien.

La corba epidemiològica en Itàlia es troba en mínims si es compara amb l'inici de la crisi el 21 de febrer i la detecció dels primers casos en l'àmbit local. Segons les xifres, durant estes últimes setmanes s'han registrat unes 200 infeccions diàries de mitjana.

Itàlia ja ha confirmat 246.700 contagis i 35.129 víctimes mortals, des de l'inici de la pandèmia i segons les últimes dades facilitades per Protecció Civil i el Ministeri de Sanitat. Per la seua part, les autoritats alerten de què el virus seguix ben present i fan una crida a no baixar la guàrdia i respectar les mesures de seguretat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor Enric Tàrrega, símbol de la persistència del poble valencià" "Un mort en una residència després de 35 dies en el territori valencià"