Educació prorroga 'l'aprovat general' que va implantar en pandèmia

També es proposa a mantenir de cara al curs que ve l'educació per àmbits en 1r d'ESO, amb possibilitat d'ampliar-la a 2n d'ESO

Alumnes d'Educació Secundària Obligatòria a classe

La pandèmia ha obligat el sistema educatiu a canviar en molts aspectes, les decisions preses es pensaven que serien excepcionals, però no serà així en totes.

La més significativa, la que la repetició de curs fos 'excepcional', de nou s'aplicarà en el present curs 2020/2021. I de cara al curs 2021/2022 es manté l'educació per àmbits en primer d'ESO, és a dir, agrupar matèries per àrees de coneixement. I amb la possibilitat d'ampliar este sistema a 2n d'ESO.

La Conselleria d'Educació, que dirigeix Vicent Marzà, va publicar ahir la resolució per a este curs i aspectes per al qual ve (en el cas de l'ESO) d'ensenyaments no universitaris que, bàsicament, manté els criteris d'avaluació i promoció ja implantats al final del passat curs amb motiu de la pandèmia.

Principals decisions


La repetició de curs com una cosa extraordinària i només quan siga beneficiós per a l'alumne.

Es manté també l'avaluació contínua, amb la flexibilització del currículum i valoració de les circumstàncies de cada alumne (per la semipresencialitat), i motivació i treball.

Aquells alumnes que van promocionar amb matèries no superades hauran de tenir un pla de reforç el curs següent.

Per a obtenir el Títol de Graduat en ESO, els equips docents hauran d'adoptar les decisions de manera col·legiada i basant-se en l'adquisició dels objectius generals establerts per a l'etapa i el desenvolupament de les competències.

La decisió de titulació, tant en l'avaluació final ordinària com en l'extraordinària, s'ha d'adoptar de manera que permeta a l'alumnat continuar el seu itinerari acadèmic i, en conseqüència, expliquen, «no queda supeditada a la superació de totes les assignatures».

Educació per àmbits


També es proposa a mantenir de cara al curs que ve l'educació per àmbits en 1r d'ESO, amb possibilitat d'ampliar-la a 2n d'ESO.

Respecte a l'estructuració dels ensenyaments per àmbits de coneixement, cal recordar que està ja en funcionament a les aules valencianes arran de la situació de la pandèmia amb l'objectiu de «facilitar una transició adequada de tot l'alumnat procedent de sisé de Primària».

El treball per àmbits consisteix a crear grans àrees de coneixement amb assignatures afins o que poden tenir una certa relació entre si, com per exemple els blocs cientificotècnics (Matemàtiques, Naturals i Tecnologia) o el sociolingüístic (Castellà, Valencià, Anglès i Ciències Socials), la qual cosa també permet la codocència en alguns casos (que en una aula hi haja dos professors).

Repetir només amb el pendent


Altra de les claus de la resolució que signa Vicent Soler és que es pot obtenir el títol de Batxillerat amb matèries suspeses, però sempre que la nota mitjana de totes les assignatures siga de 5 punts.

L'alumnat que haja de repetir 2n de Batxillerat, podrà fer-lo només d'aquelles assignatures pendents.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari