Una empresa valenciana crea una PCR ràpida per als hospitals amb resultats en 40 minuts

L'objectiu és agilitzar la presa de decisions en hospitals
'PCR Fast' està indicada per a entorns mèdics, hospitalaris i assistencials | acn

L'empresa valenciana Ascires Sistemes Genómicos crea la nova 'PCR Fast Point-of-care', una prova dissenyada per un equip d'investigadors espanyols que permet conéixer si una persona està infectada per la Covid-19 en 40 minuts i en el mateix punt d'atenció al pacient, amb l'objectiu d'agilitzar la presa de decisions en hospitals.


Este sistema manté el nivell de sensibilitat i especificitat de la PCR convencional, amb una reducció del cost a la mitat i del temps d'obtenció del diagnòstic de 120 minuts a 40 minuts, destaca la companyia en un comunicat.


'PCR Fast' està indicada per a entorns mèdics, hospitalaris i assistencials, ja que facilita la classificació i triatge dels pacients pendents de sotmetre's a una revisió, operació o intervenció.

Una evolució de la primera PCR

La reducció de temps es va conseguir gràcies a un nou procediment que optimitza l'extracció tradicional de l'ARN del virus. «A partir d'una xicoteta mostra biològica del tracte respiratori, usem uns reactius molt potents que ens permeten accedir a les molècules d'ARN del virus de manera molt més directa», exposa Antoni Matilla, assessor en genòmica de la Fundació QUAES, impulsada pel grup.

D'esta manera, a través del processament de la mostra en un termociclador, la PCR és capaç de detectar el material genètic del virus SARS-CoV-2, responsable de la Covid-19, sense necessitat que siga transportada a un laboratori genètic per al seu processament.

Esta prova és una evolució de la primera PCR desenvolupada en abril per Ascires en col·laboració amb el servici de Microbiologia de l'Hospital Clínic de València. «El nostre equip ha fet un important esforç en matèria de transferència tecnològica i científica per a optimitzar la nostra PCR original a nivell de costos i de terminis», ressalta la directora de Sistemes Genómicos, Mayte Gil.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els alumnes valencians no se posen bé la mascareta" "La policia busca una foto d'Antonio Anglés d'abans de fugir del vaixell"