INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Estudien suspendre el pagament dels lloguers a persones vulnerables pel coronavirus

Una mesura que es podria allargar fins a un mes després de l'estat d'alarma
La mesura s'aplicaria a les persones que s'han quedat en situació de vulnerabilitat per la crisi generada pel coronavirus | Cedida

 

El govern espanyol estudia suspendre durant dos mesos el pagament dels lloguers per a les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat per la crisi del coronavirus. Segons fonts d'Unides Podem, es tractaria de fer la suspensió dels rebuts i no pas un ajornament o moratòria.

 

La mesura es destinaria a les persones que no puguen afrontar els lloguers per haver perdut la faena, haver patit una reducció de la jornada laboral, un ERTO o als treballadors autònoms i a les pimes que hagen patit una caiguda «substancial» dels ingressos. La suspensió seria per a dos mesos però es podria prorrogar fins al mes després de la finalització de l'estat d'alarma. Per accedir s'haurà d'acreditar-ho amb documentació o una declaració responsable.

 

S'estudia prorrogar els contractes de lloguer

Les mateixes fonts han explicat que també s'estudia que els contractes d'arrendament que la finalització sigua durant el període de vigència de l'estat d'alarma siguen prorrogats automàticament per a tres mesos. Pel que fa als arrendadors, la proposta contempla una compensació econòmica que serà progressiva «en funció de la quantitat d'immobles en propietat que tinga l'arrendador en el mercat del lloguer».

 

S'apunta que els que tinguen fins a dos immobles en lloguer se'ls compensaria fins el 100% de la quantitat. En canvi, els que tinguin més de 8 immobles en lloguer, rebrien un 5%. El projecte també vol que en els sis mesos posteriors a l'aprovació de la mesura no es puguen fer augments «abusius» dels preus en els contractes de lloguer.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat