Eurovisió: quatre delegacions romanen a l'hotel pel coronavirus

Els representants de Polònia i Islàndia estan aïllats i les restriccions sanitàries també afecten els equips de Malta i Romania per precaució
Blas Cantó ha anunciat el tema que interpretarà a 'Eurovisió' | GTRES

Els organitzadors d'Eurovisió 2021 a la ciutat neerlandesa de Rotterdam han activat este cap de setmana els protocols sanitaris i de seguretat, i aïllat a les delegacions de Polònia i Islàndia al complet després de confirmar-se positius per coronavirus entre els seus membres, la qual cosa també va afectar els equips de Malta i Romania per precaució.


Segons expliquen des del concurs, durant una “prova rutinària” realitzada per a este diumenge, un membre de la delegació islandesa va donar positiu per covid-19, i d'acord amb els estrictes protocols definits per les autoritats locals i els organitzadors del festival, tant les persones contagiades com els altres membres de la seua delegació, s'aïllaran fins a donar negatiu en una PCR.

El dissabte, un membre de la delegació polonesa també va donar positiu per covid-19 a la seua arribada al centre d'esdeveniments Ahoy, que acull l'edició d'este any del festival.


La resta de la delegació polonesa i el seu artista també van entrar en quarantena i es van sotmetre a una PCR, i, com a mesura de precaució, els equips de Romania i Malta, que s'allotgen en el mateix hotel que polonesos i islandesos, també s'han vist afectats per precaució i hauran de fer-se les PCR.


Això ha fet que cap dels quatre equips haja pogut participar este diumenge en la Catifa Turquesa, la cerimònia de benvinguda als artistes. Es creu que l'hotel podria ser la font de contagi dels membres de les delegacions que van donar positiu.


“Tots els artistes participants es van fer el dissabte una prova PCR en preparació per a la seua aparició en la Catifa. Com a mesura de seguretat addicional, totes les delegacions que encara assisteixen a la Catifa arribaran individualment en transport privat”, va advertir el festival.Arranca la setmana d'Eurovisió

 

El protocol ja preveia possibles positius entre les delegacions, la qual cosa impediria als artistes actuar en directe en la semifinal o la final d'Eurovisió. Per a evitar quedar-se fora, tots els equips s'han gravat una actuació que puga emetre's durant les jornades clau del festival en cas que algun dels artistes haja d'estar en quarantena perquè la seua prova PCR o la d'algú del seu equip de positiu.

Encara que tot pot canviar a última hora si es disparen els contagis en Països Baixos, en principi les dos semifinals i la final tindran un màxim de 3.500 espectadors en cadascun d'aqueixos espectacles, i els assistents hauran de presentar una prova negativa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'empresa ITC ofereix 350 llocs de treball a Alacant" "En sis mesos començaran els exàmens de les 13.000 places que Sanitat ha tret a concurs"