INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

La FDA alerta que els cigarrets electrònics podrien causar convulsions

S'han reportat 35 casos de persones als Estats Units que podrien haver patit convulsions a causa dels cigarrets electrònics.
Els cigarrets electrònics amb nicotina podrien ser la causa de les convulsions | PENNLIVE

 

Els cigarrets electrònics han viscut un auge en els últims anys per la creença popular sobre el fet que aquests resulten no ser tan perillosos per a la salut com el tabac convencional. Però les últimes informacions al respecte vindrien a demostrar que açò no és del tot cert, ja que l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) ha informat que podria haver relació entre els cigarrets electrònics i el cas de diverses persones que han patit convulsions. La FDA ha comunicat que ja són 35 els usuaris de cigarrets electrònics que des de 2010 han patit convulsions, una dada preocupant que podria establir una relació que ara volen investigar.

 

Els cigarrets electrònics acumulen nivells de nicotina preocupants

La causa de les convulsions seria una intoxicació per nicotina, causada pel vapor aspirat pels usuaris amb els cigarrets electrònics, que tal com recorda la FDA, poden contindre més nicotina que un cigarret convencional i per tant, poden arribar a ser més perillosos per a la salut: «Alguns cigarrets electrònics poden contindre nivells alts de nicotina, inclús tanta nicotina com un paquet de cigarrets normals».

 

Els símptomes per intoxicació de nicotina que poden patir els fumadors són des de convulsions a vòmits o inclús lesions cerebrals. La FDA també ha volgut recordar que l’exposició dels més menuts a aquest producte és altament perjudicial, podent provocar la mort.

 

Moltes persones consideren que els cigarrets electrònics són menys perillosos que el tabac | València Diari

 

Les autoritats sanitàries del país ja fa temps que intenten avisar que els cigarrets electrònics no són una alternativa saludable al tabac convencional mitjançant campanyes, que intenten acabar amb aquest ‘boom’, que es dóna sobretot entre els més joves, adolescents i inclús en menors d’edat. Preocupada per aquest últim punt, la FDA ha preparat un pla integral per a evitar que les generacions futures s'enganxen al tabac, ja que considera que els cigarrets electrònics són la porta d'entrada dels joves al consum de tabac tradicional.

 

Les conseqüències a llarg termini, un enigma

L’última advertència respecte a la perillositat dels cigarrets electrònics que va llançar l’organisme mencionat va ser en relació a les bateries d’aquest dispositiu, que han causat diverses cremades als usuaris a causa d’un sobreescalfament. 

 

Als Estats Units els cigarrets electrònics s'han convertit en una indústria molt potent de 4.000 milions de dòlars; però tot i la seua popularització, hui en dia encara existeix poca investigació sobre els seus efectes a llarg termini, i inclús si són útils per a ajudar als fumadors a deixar de fumar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!