Fernando Simón descarta Setmana Santa i posa data al final de les restriccions

Simón ha recordat que la disponibilitat de les vacunes anirà incrementant-se progressivament en les pròximes setmanes
Simón ha posat data al final de les restriccions | ACN

No serà per Setmana Santa. D'eixa forma es deduïx del missatge que ha transmés este dijous Fernando Simón. El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha avisat que fins que no estiga el 70% de la població vacunada, fet que s'espera conseguir en estiu, no es podran relaxar les mesures implantades per a contindre la transmissió del coronavirus. Simón ha destacat que en els últims dies s'està ja observant una tendència «descendent» en el número de nous contagis, encara que ha avisat que la situació continua sent «molt dolenta».

En roda de premsa, Simón ha recordat que la disponibilitat de les vacunes anirà incrementant-se progressivament en les pròximes setmanes i que és probable que la velocitat de vacunació dels pròxims grups serà «més ràpida» que la que hi ha en l'actualitat.

«El fet de vacunar molt bé durant les pròximes setmanes i mesos, i descurar les mesures de prevenció no ens ajudarà res. Encara que incrementem la població vacunada, no es podrà relaxar les mesures actuals fins que, com a mínim, no estiga vacunada el 70% de la població», ha recalcat.

«No relaxar-se» en els primers set o deu dies d'haver rebut la vacuna

Dit això, Simón ha assegurat que amb les dosis de vacunes que actualment s'estan rebent, i si es mantenen els lliuraments i els increments d'estes, tindrem la capacitat de cobrir amb l'objectiu de vacunar a la població major i, fins i tot, de conseguir el 70% de la població immunitzada durant l'estiu», ha asseverat.

Dit això, ha subratllat la importància de «no relaxar-se» en els primers set o deu dies d'haver rebut la vacuna, ja que s'ha demostrat que continua havent risc d'infecció. «Una volta vacunat es tarden uns dies a generar una immunitat suficient, pel que en eixe període continua existint un risc de contagi», ha emfatitzat.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha defensat este dijous que la seua referència sobre una possible represa de viatges nacionals per Setmana Santa estava basada en la «precaució» que es donaren «les condicions sanitàries adequades». «La meua referència a la Setmana Santa tenia a vore sempre amb la precaució que es donaren les condicions sanitàries», ha explicat la ministra.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oliva inicia les obres de renovació urbana del seu nucli antic" "El col·lapse del sector funerari del territori valencià pel coronavirus"