Ford preveu un ERTE de sis dies entre març i maig per la caiguda de la demanda

Aquest dilluns se celebrava la comissió consultiva que tenia com a finalitat constituir la que serà la Comissió Negociadora de l'ERTE.
Imatge de Ford Almussafes | Europa Press
 
 
La direcció de Ford Almussafes preveu un nou Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) de sis dies entre els mesos de març i maig per la caiguda de la demanda de vehicles.

Aquest dilluns se celebrava la comissió consultiva que tenia com a finalitat constituir la que serà la Comissió Negociadora de l'ERTE, en la qual han participat representants de la direcció i dels sindicats.

Segons han informat a EFE fonts de la direcció de Ford, s'ha comunicat als treballadors que l'ERTE serà un dia al març, dos a l'abril i tres al maig, encara que les dates definitives podrien concretar-se en una nova reunió que se celebrarà aquest dijous.

La parada de producció afectarà les operacions de vehicles i a la línia de muntatge de motors, i s'exclou a Mecanitzats, segons les fonts de la direcció.

Per part seua, el secretari general d'UGT-Ford, Carlos Faubel, ha informat a EFE que la direcció ha ajustat el nou ERTE en sis dies, i encara que les dates es concretaran en la reunió del dijous, ha proposat com a dates el 15 de març, 29 i 30 d'abril i 2, 3 i 31 de maig.

L'ERTE afectarà la pràctica totalitat de la plantilla de Motors i Vehicles, encara que no a Mecanitzats de la planta de motors, segons Faubel, qui ha afegit: "Són uns 6.000 treballadors susceptibles de ser afectats i després s'anirà al detall".

Per part seua, fonts de STM-Intersindical ha informat en un comunicat que en la planta de Motors l'afecció serà sols per a la línia de Muntatge i per la mateixa quantitat de dies, així com que Mecanitzats no es veurà afectat per aquest ERTE.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ÚLTIMA HORA: Ximo Puig confirma l'avançament d'eleccions al 28 d'abril" "ATENCIÓ: Els valencians, líders en separacions i divorcis a Espanya en 2018"