La Generalitat planteja que es puguen celebrar cavalcades «estàtiques» i desaconsella les carreres populars

Recomanen no autoritzar actes nadalencs en els nivells 3 i 4 d'alerta per la pandèmia
Proposen cavalcades estàtiques | EUROPA PRESS / ONU

La Conselleria de Sanitat Universal proposarà a la comissió de treball per a definir les mesures de prevenció contra el coronavirus durant les festes nadalenques que només es permeta la celebració de cavalcades de Reis Mags «estàtiques», de manera que es puguen controlar els aforaments i evitar aglomeracions.

A demés, considera que no han de fer-se carreres populars com la Sant Silvestre si el territori valencià manté els nivells actuals de la pandèmia. Ho ha explicat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la roda de premsa per a informar sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus en el territori valencià.

Durant la seua intervenció, Barceló ha explicat que el territori valencià està participant al costat de la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat en una comissió de treball per a definir les mesures de prevenció en les dates nadalenques, a fi d'«unificar en tot el territori» les restriccions. Estes hauran d'aprovar-se després en el Consell Interterritorial de Salut.

Barceló recomana les cavalcades estàtiques

En este marc, la consellera ha fet públiques algunes de les mesures que ha proposat en esta comissió de treball. Una d'elles és la relativa a no autoritzar actes nadalencs en els nivells 3 i 4 d'alerta per la pandèmia.

En este punt, Barceló ha precisat que la recomanació és que no se celebren les cavalcades de Reis, encara que ha puntualitzat: «Únicament pot ser una cavalcada estàtica, com pot ser un pesebre estàtic». D'esta forma, ha assenyalat, es podrien controlar els aforaments i evitar aglomeracions perquè «pogueren vore o disfrutar els xiquets esta cavalcada estàtica amb recorregut d'entrada i eixida».

Respecte a les activitats culturals, deportives, religioses, la restauració, l'hostaleria i el comerç, la Conselleria de Sanitat Universal és partidària de mantindre les mateixes mesures que estiguen vigents una setmana abans de l'inici de les festes nadalenques, d'acord amb la situació de la pandèmia. «Si fora pitjor serien més restrictives i si l'evolució millorara podríem alleujar algunes d'elles», ha apuntat Barceló.

A demés, la consellera s'ha referit en concret a carreres populars com la Sant Silvestre: «Nosaltres entenem que no han de celebrar-se si estem en els nivells actuals d'un nivell 4», ha avançat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ALERTA: La mascareta que detecta als asimptomàtics amb coronavirus" "Dos ciutats valencianes triades com els millors llocs del món per a viure"